2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Budapest VIII.kerület

Támogatják a mentőket

A fűtési szezon idején az Országos Mentőszolgálat szakembereit gyakran riasztják a helytelen fűtéssel, szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos esetekhez. A mentők ilyenkor szakszerűen intézkednek, de a munkájukat megkönnyítené, ha a mentőautók fel lennének szerelve szén-monoxid-mérő készülékekkel. Mivel a Józsefvárosi Mentőállomáson sincs, ezért a képviselő-testület most úgy döntött, hogy az önkormányzat vásároljon hat darab ilyen műszert az állomás számára. Az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy mindenki hozzájusson az egészségügyi szolgáltatásokhoz, és azt is, hogy ezek magas színvonalúak legyenek, ezért számos módon segíti a kerületi egészségügy működését.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.