EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Budapest VIII.kerület

Támogatják a mentőket

A fűtési szezon idején az Országos Mentőszolgálat szakembereit gyakran riasztják a helytelen fűtéssel, szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos esetekhez. A mentők ilyenkor szakszerűen intézkednek, de a munkájukat megkönnyítené, ha a mentőautók fel lennének szerelve szén-monoxid-mérő készülékekkel. Mivel a Józsefvárosi Mentőállomáson sincs, ezért a képviselő-testület most úgy döntött, hogy az önkormányzat vásároljon hat darab ilyen műszert az állomás számára. Az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy mindenki hozzájusson az egészségügyi szolgáltatásokhoz, és azt is, hogy ezek magas színvonalúak legyenek, ezért számos módon segíti a kerületi egészségügy működését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.