2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb Győr

Táncoltak a rendőrök

Rendhagyó akcióval hívta fel a figyelmet a balesetek megelőzésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Városháza előtti téren. Közel kilencven diák vett részt a villámcsődületen, akik életre szóló élményekkel lettek gazdagabbak.

Különös szerepben a közlekedési rendőrök: most táncolniuk kellett, a feladatot pedig remekül teljesítették
Fotó: Marcali Gábor

Nagy divat a flashmob, ami látványos, hangos és hatásos. Segítségével azokhoz is eljuthatnak az üzenetek, akik esetleg nem olvasnak újságot vagy nem néznek televíziót. A Győr-Moson Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Baleset-megelőző Bizottság a gyalogosok megóvására hívta fel a figyelmet kedd délután kissé szokatlan, de kedves és hatékony módon.


A Városháza előtti teret táncoló rendőrök és gyermekek töltötték meg
Fotó: Marcali Gábor

Közel 90 diákot vontak be a rövid táncos bemutatóba, ahol hét rendőr őrnagy is részt vett, derekasan megküzdve a Dukai Gábor táncos és koreográfus által megálmodott tánclépésekkel, majd a Szent István út egyik zebráján feliratot tartottak a magasba a közlekedők felé: Vigyázz te is rám!

“Vigyázz Te is rám!” Erre nem lehet elégszer kérni a közlekedőket!
Fotó: Marcali Gábor

– Próbáltuk olyan formában eljuttatni az üzentet az közlekedésben részt vevők felé, ahogy még nem nagyon találkoztak vele – kezdte Tóth Gabriella rendőr alezredes, megyei szóvivő. – A baleset-megelőzés fontos, a gyermekbalesetek száma sajnos még mindig magas. A szabályok betartásával, az egymásra figyeléssel számos vészhelyzet és tragédia előzhető meg. Reméljük, tényleg sokakhoz eljutott a mai akciónk üzenete.


A Flashmob végén diákok és rendőrök közösen fotózkodtak a sajtó és a szülők előtt
Fotó: Marcali Gábor

Örülünk, hogy ennyien velünk táncoltak, és bízunk benne, hogy sokaknak élményt is nyújtottunk, így nemcsak a baleset-megelőzés fontosságára hívtuk fel a figyelmet – mondta Rosta Roland rendőr őrnagy, a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság előadója. – Mi, rendőrök élveztük a mai rendhagyó feladatunkat, a kollégák is örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. Reméljük, sokaknak sikerült felhívni a figyelmét arra, hogy a gyermekbalesetek is megelőzhetők!

Dukai Gábor a koreográfiát álmodta meg, Orosz Sanyi a zenét biztosította a kedd délutáni villámcsődülethez, ahol kisebb és nagyobb diákok is élményekkel és láthatósági mellénnyel lettek gazdagabbak, és továbbra is kérik: Vigyázz te is rám!

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.