EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Tanuljunk közlekedni a közelben!

Felújították a csepeli Iskola téren található KRESZ-parkot. A kivitelezés során a készítők figyelmet fordítottak arra, hogy a helyi közlekedésben leggyakrabban előforduló helyzeteket modellezzék a pályán. Ennek érdekében oktatóprogramjával a csepeli rendőrkapitányság is részt vett a terv kidolgozásában. A parkba összesen 56 oszlopra 90 közúti jelzőtáblát helyeztek ki. A valódi forgalmi helyzetek bemutatását interaktív elemek beépítésével tették élethűbbé: többféle vasúti vonathangot kiadó vasúti lámpás átkelő, lámpás forgalmi csomópont működik, négy jelzőlámpával és négy gyalogos-jelzőlámpával, amelyeket napelem táplál, és a házirendben feltüntetett időintervallumban jeleznek. Helyet kaptak továbbá úttesten áthaladó gyalogutak is. A KRESZ-parkba köztéri kerékpárpumpát, ivókutat, kerékpártárolót és játék benzinkutat telepítettek, a vasúti átkelőhelynél áthaladó sínre pedig játék mozdony került.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.