EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Tanuljunk közlekedni a közelben!

Felújították a csepeli Iskola téren található KRESZ-parkot. A kivitelezés során a készítők figyelmet fordítottak arra, hogy a helyi közlekedésben leggyakrabban előforduló helyzeteket modellezzék a pályán. Ennek érdekében oktatóprogramjával a csepeli rendőrkapitányság is részt vett a terv kidolgozásában. A parkba összesen 56 oszlopra 90 közúti jelzőtáblát helyeztek ki. A valódi forgalmi helyzetek bemutatását interaktív elemek beépítésével tették élethűbbé: többféle vasúti vonathangot kiadó vasúti lámpás átkelő, lámpás forgalmi csomópont működik, négy jelzőlámpával és négy gyalogos-jelzőlámpával, amelyeket napelem táplál, és a házirendben feltüntetett időintervallumban jeleznek. Helyet kaptak továbbá úttesten áthaladó gyalogutak is. A KRESZ-parkba köztéri kerékpárpumpát, ivókutat, kerékpártárolót és játék benzinkutat telepítettek, a vasúti átkelőhelynél áthaladó sínre pedig játék mozdony került.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.