EUR: 321,39 Ft
CHF: 283,34 Ft
2018. november 22., csütörtök
Cecília

Egyéb Tatabánya

Tatabányai tűzoltók lettek a legjobbak

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság első alkalommal rendezte meg október 2-3-án a hivatásos tűzoltók számára az Országos Tűzoltó Műszaki-mentő Versenyt. A legjobban Komárom-Esztergom megye teljesített, megelőzve a fővárosi és a Vas megyei kollégákat.

Első alkalommal rendezték meg az Országos Tűzoltó Műszaki-mentő Versenyt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében. A megmérettetésen minden megyét és a fővárost egy-egy csapat képviselte, a csapat egy kizárólag irányítói feladatokat végző irányítóból, egy az alapvető egészségügyi ellátásért felelős, valamint négy beavatkozó tűzoltóból állt. A verseny célja, hogy a beavatkozó állomány gyakorolja a közlekedési baleset sérültje kimentésének, kiemelésének, ellátásának menetét, de a vetélkedőn fontos szerep jutott az állomány csapatmunkájának és kommunikációjának is.


A versenyt a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának tűzoltócsapata nyerte: Vajda Miklós, Kempa Dávid, Lőrincz Dávid, Barassó Péter, Sikos Károly Álmos, Turák Ádám. Második helyen a fővárosi, harmadik helyen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata végzett. A verseny legjobb eredményét elért csapat a fényes trófea mellett emléktárgyat is kapott, amelyet dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adott át a Komárom-Esztergom megyei tűzoltóknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kosárlabda két keréken

  Kosárlabda két keréken

  Sportolni jó, a mozgás, a versenyzés fontos, segít egészségesen élni, önbecsülést, önbizalmat ad, az ép és mozgásában korlátozott embereknek egyaránt.

 • Átmeneti búcsú a Népligettől

  Átmeneti búcsú a Népligettől

  Hornyák Dóra a hétvégi, Vipers Kristiansand elleni mérkőzés után hosszú ideig nem lép pályára a ferencvárosi kézilabdacsapatban.

 • Kis ember nagy gonddal jár

  Kis ember nagy gonddal jár

  Vidám közösségfejlesztő tréning, vetítéssel, zenével közel másfél órában, Dombóvári Istvánnal.