EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Külföld

Taylor Swift négy Amerikai Zenei Díjat kapott az idei gálán

Taylor Swift volt az idei American Music Awards nagy nyertese: négy díjat vihetett haza a Los Angeles-i díjátadón.

A 28 éves popénekesnő Drake-et és Post Malone-t, Ed Sheerant és az Imagine Dragonst maga mögé utasítva megkapta az év előadójának járó elismerést a rajongók szavazatai alapján. Ezen kívül a legjobb női popelőadónak, a legjobb turnénak és a Reputation című lemezért a legjobb popalbumnak járó elismerést is megkapta.


A négy új díjjal ő lett az eddigi legtöbb, összesen 23 AMA-trófeát nyert női előadó.

Swift vasárnap vetett véget hosszú hallgatásának politikai ügyekben és bejelentette, hogy az amerikai kongresszusi időközi választásokon Tennessee állam két demokratájára fog szavazni. Ezt követően a szavazásra regisztrálók száma erőteljesen megugrott. A díjátadón tartott fellépésén is szavazásra hívta a rajongókat.

Az alig egy éve reflektorfénybe került Cardi B a legnépszerűbb hip-hop- és rapelőadó díját vihette haza, a legjobb új művész kategóriában azonban alulmaradt Camila Cabello kubai énekesnő mögött.

Post Malone a legjobb férfi pop-rock előadó, Khalid a legjobb férfi soul- és R&B-előadó, Carrie Underwood pedig a legjobb női countryénekes díját vihette haza. A legnépszerűbb soul- és R&B-énekesnő Rihanna lett.

A gálán fellépett Mariah Carey, Jennifer Lopez és Missy Elliott. Gladys Knight az augusztusban elhunyt Aretha Franklin emléke előtt tisztelgett fellépésével. Az est házigazdája Tracee Ellis Ross színésznő, producer volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.