EUR: 354,46 Ft
CHF: 335,93 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb IV.kerület

Téli rezsicsökkentés Újpesten is

Gyorsan kell cselekednie annak, aki téli rezsicsökkentési támogatást szeretne kérni.  Ez természetbeni juttatás, amely kizárólag a fűtőanyagra vonatkozik, nem fedezi az egyéb – például szállítási és darabolási – költségeket.

Magyarország kormánya a IV. kerületben bejelentett lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező személyek részére a téli rezsicsökkentés keretében egyszeri természetbeni támogatást nyújt azon igénylők részére, akik nem részesültek a korábbi rezsicsökkentés során földgázár-támogatásban. A támogatás kizárólag a fűtőanyagra vonatkozik, nem fedezi az egyéb – például szállítási és darabolási – költségeket. Nem részesülhetnek támogatásban azok, akik  vezetékes gázzal vagy távfűtéssel, illetve kizárólag elektromos fűtéssel rendelkeznek.
Az igényléshez háztartásonként egy nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet legkésőbb október 15-éig lehet benyújtani. A határidő lejártát követően a nyilatkozatok leadására nincs lehetőség. Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, ami később nem módosítható.

Az igénybejelentés formanyomtatványa és az ahhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató megtalálható az ujpest.hu weblapon vagy a IV. kerület, Király u 12–14. szám alatt található szociális osztály ügyfélszolgálatán.


Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.