EUR: 321,02 Ft
CHF: 282,23 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Kecskemét

Telt ház az Értékes nő vagyok! konferencián

A Kecskemét-ménteleki Református Missziói Egyházközség és a Remény(s)ég-ígérő Stúdió Értékes nő vagyok! címmel egész napos női konferenciát szervezett a ménteleki református templomban. A rendezvényt óriási érdeklődés kísérte: a konferencián több mint kilencven vendég volt jelen – természetesen csak nők.

A meghirdetett témában több előadást, bizonyságtételt, személyes történeteket is meg lehetett hallgatni. A konferencia szervezői és mozgatórugói a helyi református gyülekezet lelkipásztora, Ritter Nándor és felesége, Ritter Ida, a református gyülekezetben szolgáló főállású feleség, négy gyermek édesanyja. Ida tanár, mediátor, coach, aki megoldás-középpontú beszélgetésekre várja pácienseit. Több éve foglalkozik ilyen témájú tréningek, előadások szervezésével, ez a női konferencia is neki köszönhető.


Az idei év a család éve, ezért is volt aktuális a rendezvény. A ménteleki református gyülekezet lelkipásztora és felesége korábban is aktív szerepet vállalt a tematikába illő előadások, áhítatok vagy beszélgetések megrendezésében, mint ahogy a Házasság hete rendezvénysorozatban is tapasztalhattuk. A konferencia célja a nőket felkarolni úgy, ahogyan Krisztus tette, melléjük állni minden élethelyzetben.

– Az értékes nő téma a helyes identitásról, a hazugságok iránti visszautasításról és arról szól, hogy hinnünk kell, hogy Isten értékesnek teremtett bennünket – mondta Ida, aki feladatának, küldetésének érzi a nők felkarolását, segítését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.