2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Kecskemét

Telt ház az Értékes nő vagyok! konferencián

A Kecskemét-ménteleki Református Missziói Egyházközség és a Remény(s)ég-ígérő Stúdió Értékes nő vagyok! címmel egész napos női konferenciát szervezett a ménteleki református templomban. A rendezvényt óriási érdeklődés kísérte: a konferencián több mint kilencven vendég volt jelen – természetesen csak nők.

A meghirdetett témában több előadást, bizonyságtételt, személyes történeteket is meg lehetett hallgatni. A konferencia szervezői és mozgatórugói a helyi református gyülekezet lelkipásztora, Ritter Nándor és felesége, Ritter Ida, a református gyülekezetben szolgáló főállású feleség, négy gyermek édesanyja. Ida tanár, mediátor, coach, aki megoldás-középpontú beszélgetésekre várja pácienseit. Több éve foglalkozik ilyen témájú tréningek, előadások szervezésével, ez a női konferencia is neki köszönhető.


Az idei év a család éve, ezért is volt aktuális a rendezvény. A ménteleki református gyülekezet lelkipásztora és felesége korábban is aktív szerepet vállalt a tematikába illő előadások, áhítatok vagy beszélgetések megrendezésében, mint ahogy a Házasság hete rendezvénysorozatban is tapasztalhattuk. A konferencia célja a nőket felkarolni úgy, ahogyan Krisztus tette, melléjük állni minden élethelyzetben.

– Az értékes nő téma a helyes identitásról, a hazugságok iránti visszautasításról és arról szól, hogy hinnünk kell, hogy Isten értékesnek teremtett bennünket – mondta Ida, aki feladatának, küldetésének érzi a nők felkarolását, segítését.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.