2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Sport

Teltház Érden, a Ferencváros első hazai BL meccsén

Nem befolyásolta a Ferencváros női kézilabdacsapata első hazai BL meccsének hangulatát az a körülmény, hogy áttette székhelyét az érdi arénába. Az FTC-Rail Cargo Hungaria első ellenfele új “otthonában” a norvég Vipers Kristiansand gárdája lett. A lányokat teltház fogadta.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Vipers Kristiansand . Helyszín: Érd Aréna

2011-ben költözött Dabasra először a Fradi a Mar Alicante elleni KEK-döntőre, és évekig második otthonává vált az Obo Aréna. Bizonyára Dabason hiányolni fogják a fergeteges hangulatot, amelyet a Fradi-tábor minden mérkőzésre exportált. A Budapesthez való közelség és a könnyebb megközelíthetőség miatt azonban a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken idén már Érden fogadja ellenfeleit a zöld-fehér gárda. 2018-ban kétszer szállja még meg a Fradi a Pest megyei települést. November 4-én a német Bietigheim, november 11-én a román CSM Bucuresti lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligájában. a 2200 fő befogadására alkalmas arénába a Román bajnok elleni rangadóra már szinte minden jegy elkelt. Nem csoda a nagy érdeklődés, hiszen Bukarestben “vállalható vereséggel” kezdték a lányok a BL menetelést, (36:31 ) így a hazai porondon a szurkolók majd győzelmet és egyben a csoportkörből továbbjutást várnak. Vipers az első fordulóban a Bietigheim együttesét fogadta és döntetlent tudott csak elérni (27:27). A fogadóirodák a mai meccsen a Ferencvárost tartják esélyesebbnek..


A zöld-fehérek már pénteken az Érd Arénában készültek a Vipers elleni összecsapásra.

– Mindig speciálisak ezek a kitelepüléseink, viszont a közönségünk állandó és mindig segít nekünk. Bennük bízom most is! –  fogalmazott Elek Gábor a Fradi TV-nek. Azt is hozzátette a speciális kihívás a norvégok védekezésének feltörése lesz, valamint a türelmes játék. A Fradi edzője szerint a sebessségnek lesz még döntő szerepe a mérkőzés végkimenetelének szempontjából.


A nyilatkozatot megnézheti itt: https://www.facebook.com/ftckezilabda/videos/323030198510698/

Az összecsapást a világ egyik legjobb női játékvezető párosa, a francia ikerpár, Charlotte és Julie Bonaventura dirigálja, akik májusban a Papp László Budapest Sportarénábana Women’s EHF FINAL4 döntőjének játékvezetői is voltak.

Az FTC szurkolótábora már jóval a mérkőzés kezdete előtt megérkezett a Bajnokok Ligája, első csoportkör, 2. fordulójának helyszínére, Érdre és már a csarnok előtt fantasztikus hangulatot teremtettek. Elek Gábor kívánsága ebben a tekintetben biztosan teljesül, a többi a játékosokon múlik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Világsztárok mellett szerepel Zsóri Dániel

    Világsztárok mellett szerepel Zsóri Dániel

    Az év góljáért járó Puskás-díj történetében először magyar labdarúgó is szerepel a 10-es jelöltlistán: a debreceni Zsóri Dániel Ferencvárosnak lőtt februári találatára is lehet szavazni a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján.

  • Taroltak a magyar sportolók

    Taroltak a magyar sportolók

    Magyarország egyszerre több világeseménynek is a házigazdája lehetett, hiszen tegnap ért véget a kajak-kenu világbajnokság Szegeden, Budapesten rendezték meg a FINA junior úszó világbajnokságot, illetve a magyar főváros társrendezője a szeptember 8-ig tartó röplabda Európa-bajnokságnak is.