EUR: 317,13 Ft
CHF: 279,18 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Szolnok

Tisza-parti halparti

Szeptember utolsó hétvégéje a halászat jegyében telt a Tisza partján. Hatodik alkalommal rendezték meg ugyanis a Tiszai Hal Napját, amely idén a megszokott egy helyett két napon át népszerűsítette a halkultúrát a kilátogató családok és baráti társaságok körében.

Közel száz bográcsban rotyogtak a különféle halételek. Volt halászlé, sült hal és még harcsás káposzta is. A kínálat és a halászathoz kötődő programok azoknak is meghozták a kedvét a halfogyasztáshoz, akiknek azelőtt a halból készült ételek készítése nem volt mindennapjaik része. A kísérőprogramok között akadt hálókötés, halsimogató, horgászat, halkolbász-látványtöltés, látványkonyha-bemutatók, kiállítás és az elmaradhatatlan koncertek, amelyek tovább fokozták a jókedvet. A Tiszai Hal Napja egyik hagyományosnak számító programja, a kecsegetelepítés sem maradt el: csaknem száz gyerek segített a halászoknak összesen mintegy ezer kecsegét a Tiszába juttatni. A fesztiválon a Szál-KA-Land nevű falucska is hívogatta a látogatókat, ahol az egykori halászemberek hagyományaival lehetett megismerkedni, illetve a különféle horgászati és halászati eszközeiket, játékaikat lehetett kipróbálni.


A szeles időjárás ellenére rengetegen érkeztek a fesztiválra
Fotó: Kiss János

A nagy érdeklődésre való tekintettel szinte biztos, hogy a fesztivált jövőre is megrendezik, és további látványosságokkal fog bővülni.

A szeles időjárás ellenére rengetegen érkeztek a fesztiválra
Fotó: Kiss János

A gyerekek imádták a horgászatot
Fotó: Kiss János

A bográcsokban a legkülönfélébb halból készült ételek rotyogtak
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.