EUR: 321,26 Ft
CHF: 282,18 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Szolnok

Tisza-parti halparti

Szeptember utolsó hétvégéje a halászat jegyében telt a Tisza partján. Hatodik alkalommal rendezték meg ugyanis a Tiszai Hal Napját, amely idén a megszokott egy helyett két napon át népszerűsítette a halkultúrát a kilátogató családok és baráti társaságok körében.

Közel száz bográcsban rotyogtak a különféle halételek. Volt halászlé, sült hal és még harcsás káposzta is. A kínálat és a halászathoz kötődő programok azoknak is meghozták a kedvét a halfogyasztáshoz, akiknek azelőtt a halból készült ételek készítése nem volt mindennapjaik része. A kísérőprogramok között akadt hálókötés, halsimogató, horgászat, halkolbász-látványtöltés, látványkonyha-bemutatók, kiállítás és az elmaradhatatlan koncertek, amelyek tovább fokozták a jókedvet. A Tiszai Hal Napja egyik hagyományosnak számító programja, a kecsegetelepítés sem maradt el: csaknem száz gyerek segített a halászoknak összesen mintegy ezer kecsegét a Tiszába juttatni. A fesztiválon a Szál-KA-Land nevű falucska is hívogatta a látogatókat, ahol az egykori halászemberek hagyományaival lehetett megismerkedni, illetve a különféle horgászati és halászati eszközeiket, játékaikat lehetett kipróbálni.


A szeles időjárás ellenére rengetegen érkeztek a fesztiválra
Fotó: Kiss János

A nagy érdeklődésre való tekintettel szinte biztos, hogy a fesztivált jövőre is megrendezik, és további látványosságokkal fog bővülni.

A szeles időjárás ellenére rengetegen érkeztek a fesztiválra
Fotó: Kiss János

A gyerekek imádták a horgászatot
Fotó: Kiss János

A bográcsokban a legkülönfélébb halból készült ételek rotyogtak
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.