2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Szolnok

Tisza-parti halparti

Szeptember utolsó hétvégéje a halászat jegyében telt a Tisza partján. Hatodik alkalommal rendezték meg ugyanis a Tiszai Hal Napját, amely idén a megszokott egy helyett két napon át népszerűsítette a halkultúrát a kilátogató családok és baráti társaságok körében.

Közel száz bográcsban rotyogtak a különféle halételek. Volt halászlé, sült hal és még harcsás káposzta is. A kínálat és a halászathoz kötődő programok azoknak is meghozták a kedvét a halfogyasztáshoz, akiknek azelőtt a halból készült ételek készítése nem volt mindennapjaik része. A kísérőprogramok között akadt hálókötés, halsimogató, horgászat, halkolbász-látványtöltés, látványkonyha-bemutatók, kiállítás és az elmaradhatatlan koncertek, amelyek tovább fokozták a jókedvet. A Tiszai Hal Napja egyik hagyományosnak számító programja, a kecsegetelepítés sem maradt el: csaknem száz gyerek segített a halászoknak összesen mintegy ezer kecsegét a Tiszába juttatni. A fesztiválon a Szál-KA-Land nevű falucska is hívogatta a látogatókat, ahol az egykori halászemberek hagyományaival lehetett megismerkedni, illetve a különféle horgászati és halászati eszközeiket, játékaikat lehetett kipróbálni.


A szeles időjárás ellenére rengetegen érkeztek a fesztiválra
Fotó: Kiss János

A nagy érdeklődésre való tekintettel szinte biztos, hogy a fesztivált jövőre is megrendezik, és további látványosságokkal fog bővülni.

A szeles időjárás ellenére rengetegen érkeztek a fesztiválra
Fotó: Kiss János

A gyerekek imádták a horgászatot
Fotó: Kiss János

A bográcsokban a legkülönfélébb halból készült ételek rotyogtak
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.