EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Miskolc

Több ezren futották le a Spartant

Majdnem nyolcezren vettek részt az idei, Spartan elnevezésű nemzetközi akadályfutó-verseny utolsó magyarországi hétvégéjén, amelyet Miskolcon rendeztek meg.

A szombati napon az úgynevezett Beast futamra került sor. A résztvevőknek minimum húsz kilométert és legalább 30 akadályt kellett teljesíteniük, köztük Magyarországon első alkalommal bemutatott akadályelemekkel. Vasárnap a Sprinttel zárult a hazai évad, ez minimum öt kilométeres távot jelent, legalább 20 akadállyal.


Miskolcon először rendezték meg a versenyt

Miskolcon először rendezték meg a versenyt, a Bükki Nemzeti Parkban található Csanyik-völgyben alakították ki a fesztiválterületet, ahol a versenyek rajtja és befutója is volt. A versenyzőknek a területtől öt kilométerre, a DVTK-stadionnál volt lehetőségük parkolni, onnan autóbuszok szállították őket a Csanyik-völgybe.

Idén Magyarországon eddig két Spartan-hétvégét rendeztek, áprilisban Nagykanizsán több mint kilencezren, majd májusban Várgesztesen, a Vértesben több mint nyolcezren álltak rajthoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.