2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Miskolc

Több ezren futották le a Spartant

Majdnem nyolcezren vettek részt az idei, Spartan elnevezésű nemzetközi akadályfutó-verseny utolsó magyarországi hétvégéjén, amelyet Miskolcon rendeztek meg.

A szombati napon az úgynevezett Beast futamra került sor. A résztvevőknek minimum húsz kilométert és legalább 30 akadályt kellett teljesíteniük, köztük Magyarországon első alkalommal bemutatott akadályelemekkel. Vasárnap a Sprinttel zárult a hazai évad, ez minimum öt kilométeres távot jelent, legalább 20 akadállyal.


Miskolcon először rendezték meg a versenyt

Miskolcon először rendezték meg a versenyt, a Bükki Nemzeti Parkban található Csanyik-völgyben alakították ki a fesztiválterületet, ahol a versenyek rajtja és befutója is volt. A versenyzőknek a területtől öt kilométerre, a DVTK-stadionnál volt lehetőségük parkolni, onnan autóbuszok szállították őket a Csanyik-völgybe.

Idén Magyarországon eddig két Spartan-hétvégét rendeztek, áprilisban Nagykanizsán több mint kilencezren, majd májusban Várgesztesen, a Vértesben több mint nyolcezren álltak rajthoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.