EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Eger

Több ezren támogatják a bűz elleni harcot

Szeptemberben aláírásgyűjtést kezdeményeztek Hatvanban a települést ellehetetlenítő bűz kapcsán. Rövid idő alatt, több mint nyolcezren álltak az ügyben Horváth Richárd polgármester mellé, és kérték, hogy folytassa a szúrós szag elleni harcot.

Szeptember 12-én tartottak lakossági fórumot a Hatvant elárasztó bűz kapcsán. Horváth Richárd polgármester itt indította el az aláírásgyűjtést, amiben a várost ellehetetlenítő szag ellen tiltakoztak. Már ott, a helyszínen nagyon sokan írták alá az íveket, de hetekig a település több pontján, standokkal kitelepülve gyűjtötték a szignókat. Mindemellett a Hatvani Városvédő Egyesület aktivistái fel is keresték a családokat, hogy minél többen támogassák a bűz elleni harcot. Az akció nemrég véget ért, és a városvezető bejelentette: több mint nyolcezer aláírást sikerült összegyűjteniük.


– A hatvaniak ismét bebizonyították, hogy milyen nagy összefogásra képesek a városért. A szám jól mutatja, milyen sok embert zavar ez a szag, és milyen sokan támogatják a probléma megoldását. Ezúton is köszönöm azoknak, akik aláírásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy minél előbb megszűnhessen a bűz – fogalmazott a polgármester. A kimagaslóan sok aláírás pedig egyértelművé teszi: a város a polgármester mögött áll, támogatja, hogy folytassa a hónapok óta tartó harcot és hisz benne, hogy meg tudja oldani a problémát. Elmondta, hogy ezek az aláírások tisztán jelzik: nagyon nagy problémával állnak szemben, és ez bizonyító erejű lesz a hatóságok, valamint az ügyészség számára is. Horváth Richárd kijelentette: nem hiszi, hogy ezeket az aláírásokat bármilyen üzleti vagy vállalkozói érdek felülírhatja. Mindemellett beszélt arról is, hogy újabb jogi megoldások egyeztetése is folyamatban van már. Minden lehetőséget megvizsgálnak és mindent megtesznek azért, hogy ez a tűrhetetlen állapot megszűnjön Hatvanban. A szeptemberi testületi ülésen ismertették az üggyel kapcsolatban az igazságügyi szakértő véleményét, miszerint a bűz a pernyehányó felől jön, a fekete massza pedig lúgos anyag és magas nehézfémtartalommal rendelkezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.