EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Eger

Több ezren támogatják a bűz elleni harcot

Szeptemberben aláírásgyűjtést kezdeményeztek Hatvanban a települést ellehetetlenítő bűz kapcsán. Rövid idő alatt, több mint nyolcezren álltak az ügyben Horváth Richárd polgármester mellé, és kérték, hogy folytassa a szúrós szag elleni harcot.

Szeptember 12-én tartottak lakossági fórumot a Hatvant elárasztó bűz kapcsán. Horváth Richárd polgármester itt indította el az aláírásgyűjtést, amiben a várost ellehetetlenítő szag ellen tiltakoztak. Már ott, a helyszínen nagyon sokan írták alá az íveket, de hetekig a település több pontján, standokkal kitelepülve gyűjtötték a szignókat. Mindemellett a Hatvani Városvédő Egyesület aktivistái fel is keresték a családokat, hogy minél többen támogassák a bűz elleni harcot. Az akció nemrég véget ért, és a városvezető bejelentette: több mint nyolcezer aláírást sikerült összegyűjteniük.


– A hatvaniak ismét bebizonyították, hogy milyen nagy összefogásra képesek a városért. A szám jól mutatja, milyen sok embert zavar ez a szag, és milyen sokan támogatják a probléma megoldását. Ezúton is köszönöm azoknak, akik aláírásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy minél előbb megszűnhessen a bűz – fogalmazott a polgármester. A kimagaslóan sok aláírás pedig egyértelművé teszi: a város a polgármester mögött áll, támogatja, hogy folytassa a hónapok óta tartó harcot és hisz benne, hogy meg tudja oldani a problémát. Elmondta, hogy ezek az aláírások tisztán jelzik: nagyon nagy problémával állnak szemben, és ez bizonyító erejű lesz a hatóságok, valamint az ügyészség számára is. Horváth Richárd kijelentette: nem hiszi, hogy ezeket az aláírásokat bármilyen üzleti vagy vállalkozói érdek felülírhatja. Mindemellett beszélt arról is, hogy újabb jogi megoldások egyeztetése is folyamatban van már. Minden lehetőséget megvizsgálnak és mindent megtesznek azért, hogy ez a tűrhetetlen állapot megszűnjön Hatvanban. A szeptemberi testületi ülésen ismertették az üggyel kapcsolatban az igazságügyi szakértő véleményét, miszerint a bűz a pernyehányó felől jön, a fekete massza pedig lúgos anyag és magas nehézfémtartalommal rendelkezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.