EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Kecskemét

Több mint ötvenen adtak vért

A Bácsvíz Zrt. vezetése számára fontos a társadalmi szerepvállalás, ennek keretében egy évtizede szerveznek önkéntes véradó napokat a cég Izsáki úti központjában, ahova ilyenkor a többi üzemmérnökségről is várják a munkatársakat.

A Magyar Vöröskereszttel közös szervezésben, 2008 februárjában volt a Bácsvíz által szervezett első véradás. Azóta már tizenkilencszer adtak vért a cégnél, és alkalmanként nemegyszer akár nyolcvanan-kilencvenen is a jó ügy mellé álltak. A víziközmű-szolgáltató több elismerést is kapott az elmúlt években ezért a társadalmi tevékenységért: a társaságot 2013-ban Véradóbarát munkahely címmel tüntették ki, több munkatárs pedig kiemelkedő véradói tevékenységéért a Bács-Kiskun Megyei Vöröskereszt elismerésében részesült.


Egy-egy donortól négy és fél deciliter vért vettek le
Fotó: Banczik Róbert

Ezúttal is sokan, több mint ötvenen jelentkeztek, hogy vérükkel rászoruló embertársaiknak segítsenek. Egy-egy donortól ezúttal is négy és fél deciliter vért vettek le. Ez a mennyiség három alkotórészével, a plazmával, a trombocitával és a vörösvérsejtekkel három ember életét menthetik meg. Az október 16-i véradáson így összesen több mint 150 rászorulónak, például műtétre váró betegeknek, szülő nőknek, balesetek sérültjeinek segítettek a cég munkatársai.

Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató is részt vett az eseményen

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.