2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Kecskemét

Több mint ötvenen adtak vért

A Bácsvíz Zrt. vezetése számára fontos a társadalmi szerepvállalás, ennek keretében egy évtizede szerveznek önkéntes véradó napokat a cég Izsáki úti központjában, ahova ilyenkor a többi üzemmérnökségről is várják a munkatársakat.

A Magyar Vöröskereszttel közös szervezésben, 2008 februárjában volt a Bácsvíz által szervezett első véradás. Azóta már tizenkilencszer adtak vért a cégnél, és alkalmanként nemegyszer akár nyolcvanan-kilencvenen is a jó ügy mellé álltak. A víziközmű-szolgáltató több elismerést is kapott az elmúlt években ezért a társadalmi tevékenységért: a társaságot 2013-ban Véradóbarát munkahely címmel tüntették ki, több munkatárs pedig kiemelkedő véradói tevékenységéért a Bács-Kiskun Megyei Vöröskereszt elismerésében részesült.


Egy-egy donortól négy és fél deciliter vért vettek le
Fotó: Banczik Róbert

Ezúttal is sokan, több mint ötvenen jelentkeztek, hogy vérükkel rászoruló embertársaiknak segítsenek. Egy-egy donortól ezúttal is négy és fél deciliter vért vettek le. Ez a mennyiség három alkotórészével, a plazmával, a trombocitával és a vörösvérsejtekkel három ember életét menthetik meg. Az október 16-i véradáson így összesen több mint 150 rászorulónak, például műtétre váró betegeknek, szülő nőknek, balesetek sérültjeinek segítettek a cég munkatársai.

Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató is részt vett az eseményen

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.