EUR: 320,94 Ft
CHF: 282,77 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Kecskemét

Több mint ötvenen adtak vért

A Bácsvíz Zrt. vezetése számára fontos a társadalmi szerepvállalás, ennek keretében egy évtizede szerveznek önkéntes véradó napokat a cég Izsáki úti központjában, ahova ilyenkor a többi üzemmérnökségről is várják a munkatársakat.

A Magyar Vöröskereszttel közös szervezésben, 2008 februárjában volt a Bácsvíz által szervezett első véradás. Azóta már tizenkilencszer adtak vért a cégnél, és alkalmanként nemegyszer akár nyolcvanan-kilencvenen is a jó ügy mellé álltak. A víziközmű-szolgáltató több elismerést is kapott az elmúlt években ezért a társadalmi tevékenységért: a társaságot 2013-ban Véradóbarát munkahely címmel tüntették ki, több munkatárs pedig kiemelkedő véradói tevékenységéért a Bács-Kiskun Megyei Vöröskereszt elismerésében részesült.


Egy-egy donortól négy és fél deciliter vért vettek le
Fotó: Banczik Róbert

Ezúttal is sokan, több mint ötvenen jelentkeztek, hogy vérükkel rászoruló embertársaiknak segítsenek. Egy-egy donortól ezúttal is négy és fél deciliter vért vettek le. Ez a mennyiség három alkotórészével, a plazmával, a trombocitával és a vörösvérsejtekkel három ember életét menthetik meg. Az október 16-i véradáson így összesen több mint 150 rászorulónak, például műtétre váró betegeknek, szülő nőknek, balesetek sérültjeinek segítettek a cég munkatársai.

Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató is részt vett az eseményen

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.