EUR: 332,36 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Zalaegerszeg

Tök jó muri

Aki volt olyan „tökös” és kést ragadott szombaton az Apáczai ÁMK-ban, bátran kiélhette kreativitását a hangulatos, vidám, zenével fűszerezett halloweenváró családi rendezvényen. Ezen a délutánon minden a tökről szólt, a Tök büfében töklekvárok, tökmagolaj, tökivólé várta a gasztronómiát kedvelőket. A kicsiknek tökfejnemezelés, sütőtök-kóstoltatás, töklámpáskeresés színesítette a rendezvényt, majd a Kakaó együttes gyermekdalaira táncra perdülhettek. A töklámpás lett az idők folyamán a halloween legfontosabb jelképe, az ilyenkor használt kivájt vigyorgó töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O’Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki az ördögtől olyan ígéretet csikart ki, hogy a lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jacknek, amit ez egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Amerikában az eredeti marharépát a jóval látványosabb tök váltotta fel, amit, mint más hagyományokat, hazánkban is honosítottuk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.