2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Külföld

Tombol az erőszak a svéd iskolákban a migránsok miatt

Megduplázódott Svédországban az általános és középiskolákban az erőszakos bűncselekmények száma az elmúlt öv évben – írja az Origo a svéd Samhällsnytt újságra hivatkozva.

A svéd iskolában történő erőszakos esetek száma folyamatosan növekszik. Gyakori a tanterem rongálás, a rablás, sőt gyilkosságok és késelések is előfordulnak.


A bűntettekről a A Svéd Munkaügyi és Környezetvédelmi Hatóság hallgat, pedig eddig idén 544 bejelentett iskolán belüli bűntettről tudnak.

A Tanárok Uniójának elnökét, Åsa Fahlént szerint nőtt az országban a migráns bandák által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma, ennek megfelelően természetes, hogy ezek a csoportok az iskolákban is megjelennek – olvasható az Origo oldalán.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: ÖsszeFogás

  A nap képe: ÖsszeFogás

  Saype francia-svájci tájművész új földfestményeinek egyikén dolgozik a genfi Grange parkban. A mintegy ötezer négyzetméter pázsitot beborító, 165 méter hosszú és 30 méter széles alkotás természetes, biológiailag lebomló, vízoldékony festőanyagokból készült.

 • Túszul ejtette a lopott BMW

  Túszul ejtette a lopott BMW

  Ügyetlenségének köszönhetően akár két évre és hűvösre kerülhet az a budapesti férfi, aki a szlovákiai Galántán akart elkötni egy BMW-t.

 • Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását

  Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását

  Elutasítjuk a közösségi források szubjektív, politikai büntetésként alkalmazható úgynevezett jogállamisági feltételekhez kötését, a gazdaságilag, munkahelyteremtés szempontjából jól teljesítő régiók politikai vádak alapján történő büntetését – jelentette ki Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője Strasbourgban, az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában szerdán.