EUR: 321,69 Ft
CHF: 281,81 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Toronymagasan vezet a Fidesz

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz–KDNP jelenleg népszerűbb, mint a teljes ellenzék együttvéve, így egy most vasárnap tartandó EP-választáson a kiosztható mandátumok több mint 60 százalékát szerezné meg.

A szeptemberi közvélemény-kutatási adatok alapján egy most vasárnap tartandó európai parlamenti választáson a kiosztható 21 mandátumból a Fidesz–KDNP 13-at szerezne meg, ami több, mint a megszerezhető helyek 60 százaléka. Ezzel akár Európa legsikeresebb pártja is lehetne. A Jobbik 4, az LMP 1 képviselőt küldhetne az Európai Parlamentbe, a DK és az MSZP–Párbeszéd pártszövetség közül pedig tizedszázalékokon múlna, hogy melyikük szerezne meg kettőt, és melyiküknek maradna csak egy hely a fennmaradó 3 mandátumból.


Egy esetleges hazai választáson a számok szerint a Fidesz–KDNP listás választási eredménye 52 százalékos lenne, míg a Jobbik 18 százalékot, az MSZP–Párbeszéd és a DK 8-8 százalékot szerezne. Az LMP 5 százalékkal épphogy bejutna a parlamentbe.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Nyugat-európai lapok támadják hazánkat Nikola Gruevszki volt Macedón kormányfő magyarországi tartózkodása miatt, miközben Belgiumban pihen Carles Puigdemont, a lázadás és hűtlen kezelés miatt körözött katalán elnök, Francaiország ad búvóhelyet Sebastien Avajon kokaincsempészetért elítélt benine-i elnökjelöltnek, míg Németországban több mint ezer török diplomata kért menedéket.

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.