2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Belföld

Toronymagasan vezet a Fidesz

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz–KDNP jelenleg népszerűbb, mint a teljes ellenzék együttvéve, így egy most vasárnap tartandó EP-választáson a kiosztható mandátumok több mint 60 százalékát szerezné meg.

A szeptemberi közvélemény-kutatási adatok alapján egy most vasárnap tartandó európai parlamenti választáson a kiosztható 21 mandátumból a Fidesz–KDNP 13-at szerezne meg, ami több, mint a megszerezhető helyek 60 százaléka. Ezzel akár Európa legsikeresebb pártja is lehetne. A Jobbik 4, az LMP 1 képviselőt küldhetne az Európai Parlamentbe, a DK és az MSZP–Párbeszéd pártszövetség közül pedig tizedszázalékokon múlna, hogy melyikük szerezne meg kettőt, és melyiküknek maradna csak egy hely a fennmaradó 3 mandátumból.


Egy esetleges hazai választáson a számok szerint a Fidesz–KDNP listás választási eredménye 52 százalékos lenne, míg a Jobbik 18 százalékot, az MSZP–Párbeszéd és a DK 8-8 százalékot szerezne. Az LMP 5 százalékkal épphogy bejutna a parlamentbe.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás, ami 2015-ben elnyerte Az Év Legjobb Fehér Gyümölcsbora díjat.

 • Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Karácsony Gergely Budapest főpolgármestereként valószínűleg folytatná azt a migránsbarát politikát, amit Zugló vezetőjeként képviselt – mondta Hollik István kormányszóvivő.

 • Világsztárt fogadott Tarlós István

  Világsztárt fogadott Tarlós István

  A Budapesten forgató világsztárt, Scarlett Johanssont fogadta hivatalában Tarlós István főpolgármester és helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra.