2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Belföld

Toronymagasan vezet a Fidesz

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz–KDNP jelenleg népszerűbb, mint a teljes ellenzék együttvéve, így egy most vasárnap tartandó EP-választáson a kiosztható mandátumok több mint 60 százalékát szerezné meg.

A szeptemberi közvélemény-kutatási adatok alapján egy most vasárnap tartandó európai parlamenti választáson a kiosztható 21 mandátumból a Fidesz–KDNP 13-at szerezne meg, ami több, mint a megszerezhető helyek 60 százaléka. Ezzel akár Európa legsikeresebb pártja is lehetne. A Jobbik 4, az LMP 1 képviselőt küldhetne az Európai Parlamentbe, a DK és az MSZP–Párbeszéd pártszövetség közül pedig tizedszázalékokon múlna, hogy melyikük szerezne meg kettőt, és melyiküknek maradna csak egy hely a fennmaradó 3 mandátumból.


Egy esetleges hazai választáson a számok szerint a Fidesz–KDNP listás választási eredménye 52 százalékos lenne, míg a Jobbik 18 százalékot, az MSZP–Párbeszéd és a DK 8-8 százalékot szerezne. Az LMP 5 százalékkal épphogy bejutna a parlamentbe.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit jelöl a Jobbik a nőveréssel hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információ gyűjtésbe azokról az ‘izraeli ügynökökről” akik szerinte uralják Amerikát.

  • Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

    Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

    Durva helyesírási hibával írt papírlappal érkezett tegnap a mentelmi bizottság elé két MSZP-s képviselő: Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó, akiket a túlóratörvény szavazásának decemberi akadályozása miatt ítélt illetménymegvonásra a házelnök.