EUR: 356,31 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb Szolnok

Tovább bővült a Béres Gyógyszergyár

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, a cél pedig a további növekedés – hangsúlyozta a miniszterelnök Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár legújabb egységének avatóünnepségén.

Orbán Viktor kiemelte: azt is szeretnék elérni, hogy az ágazat teljesítménye a nemzeti összterméken belül hatról nyolc százalékra emelkedjen. A kormányfő elmondta, hogy a gyógyszeripar közvetlenül 14 ezer embert foglalkoztat Magyarországon, közvetve pedig 34 ezer embernek nyújt megélhetést.


A 3,2 milliárd forintos fejlesztéshez a magyar állam 1,3 milliárd forinttal járult hozzá
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Béresről szólva Orbán Viktor megjegyezte: a 3,2 milliárd forintos fejlesztéshez a magyar állam 1,3 milliárd forinttal járult hozzá a Nagyvállalati beruházástámogatási program keretében, a projekt révén pedig 37-tel nőtt a gyár dolgozóinak száma, így már meghaladja a háromszázat. A miniszterelnök szerint a korábbi beruházásokat is beleértve az elmúlt években több mint 10 milliárd forintnyi fejlesztés történt a cégnél. Hozzátette: a Béres családé egy olyan sikertörténet, amelyből még többre lenne szüksége Magyarországnak.

Orbán Viktor miniszterelnök (középen), Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke (balra) és Szalay Ferenc polgármester az új laborépület avatásán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A projekt részleteiről Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke közölte: egy használaton kívüli, 2500 négyzetméter alapterületű üzemet vásároltak meg és alakítottak át saját igényeiknek megfelelően. Az épület egy részében laboratóriumot alakítottak ki, korszerű analitikai, kutatás-fejlesztési eszközökkel, bővítették k+f-bázisukat, és újabb termékek gyártási feltételeit megteremtő gyártóterületet alakítottak ki. A gyár elnöke azt mondta, hogy a cég bevételeinek jelentős részét a belföldi értékesítés teszi ki, de a termékek ötöde már exportra megy.


Az épület egy részében laboratóriumot alakítottak ki
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az eseményen a megyeszékhely képviseletében Szalay Ferenc polgármester mondott beszédet. Mint elmondta, a Béres évi 110 millió forinttal járul hozzá Szolnok adóbevételéhez, és a város sokat köszönhet a családnak. A segítséget pedig meghálálta az önkormányzat, hiszen ebben az évben Béres József díszpolgári címet vehetett át.

A gyógyszeripar közvetlenül 14 ezer embert foglalkoztat Magyarországon
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kapcsolódó Cikkek