EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Tovább él és virul a Soros-féle álhírgyártás

Már szinte rutinszerűen gyártják a Soros György által pénzelt hírportálokon az álhírek gyártása, melyeket a többi balliberális álfüggetlen lap közszeretettel át is vesz. A Soros-blog egyik legfrissebb alkotása most például az volt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miatt nem lett közös V4-Japán zárnyilatkozat, miközben a miniszterelnök még csak ott sem volt, amikor erről döntöttek – írja az Origo.

De nem kell túlságosan visszarepülni az időbe, hogy egy újabb fake newst találjunk. Néhány nappal ezelőtt Demeter Márta hazugságát szemlézte le minden kritika nélkül az Index, a HVG, a 24 és a 444, majd miután hivatalos dokumentumokkal bizonyították, hogy az LMP-s hazudott, az már nem volt számukra érdekes. Jobbnak találták inkább tovább mosdatni a lebukott exszoci politikust.


Az egyik talán legnagyobb kamucikk a Soros-blog tollából nem kevesebb, mint kilenc hónapon keresztül pörgött a balliberális propagandaoldalakon, majd miután kiderült, hogy a kormánynak esze ágában sincs megszüntetni az önkormányzatiságot, hirtelen csend lett – írja a lap.

Egy másik gyöngyszem a baloldali propagandasajtó részéről az volt, amikor azt állították, hogy egyedül Orbán Viktor nem támogatja az Európai Néppárt nemzeti vezetői közül, hogy Manfred Weber legyen az Európai Bizottság következő elnöke. A valóság ezzel szemben az volt, hogy Orbán Viktor egyértelműen Webert támogatja a finn Alexander Stubbal szemben. Ez a hazugság is úgy szaladt át csont nélkül az összes álfüggetlen hírportálon, mint ahogyan az a korábbi példák esetében is történt – emlékeztet az Origo. A Soros féle hazugsággyárosok valahogy soha nem kérdezik meg a kormányt vagy a hivatalos álláspontot az adott témában. Na de miért is tennék? Ugyanis akkor saját magukat felett ráznák a pofonfát.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.