2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Győr

Tovább javul a közlekedés

A Szigethy Attila út az egyik legnagyobb forgalmat bonyolítja le Győrben, s annak ellenére, hogy a városvezetés már sok mindent tett a lakosok nyugalma érdekében, még mindig van mit módosítani. Most egy új csomópont építésével tovább javulhat a helyzet.

A munkát már megkezdték, mindenkitől türelmet kérnek a kivitelezők
Fotó: O. Jakócs Péter

A munkálatok már tartanak egy ideje a Szigethy Attila úton, a Bartók Béla és Tihanyi Árpád út közötti szakaszon. A vásárcsarnok felújításával párhuzamosan egy új csomópontot is kialakítanak, ezzel segítve az autós közlekedést. A Vásárcsarnokot eddig, a Lehel, a Herman Ottó és a Corvin utcáról lehetett megközelíteni. Az út felújítása során úgy döntöttek a szakemberek, hogy a Vásárcsarnok felől a Verseny utcai ágat rácsatlakoztatják a Szigethy Attila útra. Így jelzőlámpa mellett csak jobbra lehet majd fordulni, ami nem érinti negatívan a zöldhullámot.


Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője kiemelte, a Bartók Béla és a Tihanyi Árpád út közé eső buszmegállók buszöbölbe kerülnek, ezzel is dinamikusabbá és gyorsabbá szeretnék tenni a közlekedést.

Az új csomóponttal sokaknak könnyítik a közlekedését
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az útburkolat cseréjével várhatón a közlekedés zaja is csökkenni fog – ezt már Radnóti Ákos alpolgármester mondta. – A lakók nyugalmáért az éjszakai órákra korábban már kitiltattuk a kamionokat és a tehergépjárműveket – mondta el az alpolgármester.


Fontos kiemelni, hogy a Szigethy Attila út kapacitásának növelése, a zöldhullám jobb kihasználtsága érdekében három autóbuszöblöt építenek, így a jövőben nem a forgalmi sávokban, hanem attól elválasztott öblökben állnak meg. Megszűnik a Szigethy–Tihanyi csomópont közelében lévő, belváros felé haladó járatokat kiszolgáló helyközi buszmegálló, ezzel együtt a Szigethy Attila út 99. szám előtt található buszöblöt is bővítik, így a helyközi járatok is meg tudnak állni.

A tömegközlekedés résztvevőinek is érdemes tájékozódni a felújítás idején
Fotó: O. Jakócs Péter

A munkálatok tehát már jelenleg is tartanak. Hamarosan megújul a Vásárcsarnok, addig is mindenkit várnak az ideiglenesen felállított sátorban, ahol az árusok továbbra is kínálják a portékáikat. A Szigethy Attila úti munkálatok pedig még egy kis türelmet igényelnek az arra haladóktól, de az eredmény közös cél, s várhatóan még az idén birtokba vehetik a közlekedők az új csomópontot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.