EUR: 321,56 Ft
CHF: 282,01 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Tovább tartanak nyitva a temetők

Rengetegen látogatnak ki halottak napja alkalmából a budapesti temetőkbe, ezért a sírkertek már hétfőtől egészen vasárnapig (november 4.) reggel 7 órától 20 óráig meghosszabbított nyitvatartással várják a megemlékezőket.

Ez idő alatt mindenhol szünetelnek a temetések, és a legtöbb temetőbe nem lehet gépjárművel behajtani. Ugyanakkor az Új köztemetőben péntekig (november 2.) három mikrobusz segíti ingyenesen a közlekedést. Ugyanitt szerdától (október 31.) péntekig  (november 2.) díjmentesen hajthatnak be a gépkocsik.


A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. tájékoztatása szerint a sírkertekben megerősítik a rendészeti szolgálatot, valamint a területileg illetékes kerületi rendőrkapitányságok járőrei, a közterület-felügyelők és a polgárőrök is járőröznek a forgalmas napokon. Mindezek ellenére az rendőrség arra figyelmeztet országszerte, hogy a megemlékezők – saját biztonságuk érdekében – lehetőség szerint még sötétedés előtt róják le kegyeletüket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Nyugat-európai lapok támadják hazánkat Nikola Gruevszki volt Macedón kormányfő magyarországi tartózkodása miatt, miközben Belgiumban pihen Carles Puigdemont, a lázadás és hűtlen kezelés miatt körözött katalán elnök, Francaiország ad búvóhelyet Sebastien Avajon kokaincsempészetért elítélt benine-i elnökjelöltnek, míg Németországban több mint ezer török diplomata kért menedéket.

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.