EUR: 320,74 Ft
CHF: 280,07 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Tovább tartanak nyitva a temetők

Rengetegen látogatnak ki halottak napja alkalmából a budapesti temetőkbe, ezért a sírkertek már hétfőtől egészen vasárnapig (november 4.) reggel 7 órától 20 óráig meghosszabbított nyitvatartással várják a megemlékezőket.

Ez idő alatt mindenhol szünetelnek a temetések, és a legtöbb temetőbe nem lehet gépjárművel behajtani. Ugyanakkor az Új köztemetőben péntekig (november 2.) három mikrobusz segíti ingyenesen a közlekedést. Ugyanitt szerdától (október 31.) péntekig  (november 2.) díjmentesen hajthatnak be a gépkocsik.


A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. tájékoztatása szerint a sírkertekben megerősítik a rendészeti szolgálatot, valamint a területileg illetékes kerületi rendőrkapitányságok járőrei, a közterület-felügyelők és a polgárőrök is járőröznek a forgalmas napokon. Mindezek ellenére az rendőrség arra figyelmeztet országszerte, hogy a megemlékezők – saját biztonságuk érdekében – lehetőség szerint még sötétedés előtt róják le kegyeletüket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bántalmazta feleségét és gyerekeiket

    Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bántalmazta feleségét és gyerekeiket

    Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy négygyermekes nagykanizsai férfi ellen, aki éveken át szóban és tettleg is bántalmazta feleségét és közös gyerekeiket, kiskorú fiait több esetben is elkergette otthonról – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

  • A vetőmagágazat évente 180-190 milliárd forint értéket állít elő

    A vetőmagágazat évente 180-190 milliárd forint értéket állít elő

    Magyarország vetőmagágazata évente 180-190 milliárd forint értékű árut állít elő, ennek fele közvetlen exportra kerül, emellett az elmúlt évek piaci bővülése azt mutatja, hogy a vetőmag feldolgozó- és tárolókapacitás bővítésének van jövője – mondta Nagy István agrárminiszter kedden a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács küldöttgyűlésén, Budaörsön.