EUR: 320,67 Ft
CHF: 279,60 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Továbbra is durva a migrációs nyomás az európai határoknál

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint fennáll az illegális migrációs nyomás az európai határoknál, bár vannak egyre hatékonyabb lépések bizonyos tagállamok részéről ezzel szemben.

Kovács Zoltánt az M1 aktuális csatornán csütörtök este arról kérdezték, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán sajtótájékoztatón közölte: Magyarország megerősítette a déli határ védelmét, miután felajánlotta segítségét Horvátország mellett a balkáni migrációs útvonallal érintett összes országnak.


A kormányszóvivő mértékadó becslésnek nevezte, hogy 70 ezer migráns lehet úton a Balkánon. Hozzátette: a rossz idő beköszönte előtt, ha nagyobb tömeg zsúfolódik össze, inkább bekövetkeznek azok az események, mint a bosnyák-horvát határon, ahol migránsok csaptak össze rendőrökkel szerdán.

Hangsúlyozta: Magyarország megerősíti a rendőri és határvadász jelenlétet a magyar-horvát határszakaszon, valamint felajánlották segítségüket a bosnyák és a horvát szerveknek. Macedóniában és Szerbiában is vannak magyar rendőrök olyan határszakaszokon, ahol sok migráns jelenik meg – tette hozzá.


Kovács Zoltánt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítéséről is kérdezték. Azt mondta: megvan erre a fedezet, és ez az első lépés abban a folyamatban, amelyet a lakástakarék-pénztárakkal kapcsolatban ígért a kormány. Hangsúlyozta: az a cél, hogy a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban legyen az állam által adott kedvezményes kölcsönből lakás. Úgy fogalmazott: várható, hogy “az előttünk álló konzultációban” megkérdezik, milyen más formában gondolkodnak, mit tartanak támogatandónak a magyarok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bombát találtak a Bozsik Stadionnál

  Bombát találtak a Bozsik Stadionnál

  Világháborús robbanótestet hatástalanítanak vasárnap a Bozsik Stadionnál. Emiatt a XIX. és a XVIII. kerületben is lezárásokra, forgalomkorlátozásra kell készülni.

 • Családi ház teraszára hajtott egy kisteherautó

  Családi ház teraszára hajtott egy kisteherautó

  Egy kisteherautó egy buszmegállón keresztül hajtva átszakította egy családi ház kerítését, majd annak teraszán állt meg kedden a Fejér megyei Kisapostagon – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatáson (VÉSZ) keresztül.

 • A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja

  A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja

  A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja, a rendőrség eredményes munkája nélkül nem tud fejlődni a közösség – hangoztatta Pintér Sándor belügyminiszter kedden Karcagon, ahol felavatta a városi rendőrkapitányság új épületét.