2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Miskolc

Tunyogi-emlékkoncert az Adyban

2018-ban annyi minden történt a Mobilmánia háza táján, hogy felsorolni is sok. Januárban Aréna-nagykoncert, válogatáslemez – angol nyelven is –, Tunyogi-emlékkoncert és TRB DVD–CD-megjelenés, ehhez kapcsolódva telt házas Barba Negra októberben, majd év végén még az Aréna-koncert dupla-dupla kiadványa. És még lesz egy miskolci Tunyó-emlékkoncert is, november 10-én az Adyban! Zeffer András mesélt a Lokál Extrának.

– Nagyon nagy öröm, hogy telt házas volt a Tunyó-emlékkoncert Pesten. Miskolcon nem teljesen ugyanez a műsor lesz, egy-két dalt cserélünk. A lényeg persze nem változik, a TRB Závodi Janóval játszik a színpadon, Tunyó hangjára és a vetített videóra, aztán a második félidőben Mobilmánia-koncert következik Vikidál Gyulával. Aki ott akar lenni, az sürgősen intézze a jegyét, amíg még van, mi mindenkit nagy szeretettel várunk! Az Adyba már visszük a 2011-es Millenáris Teátrumban tartott TRB-koncert anyagát, ami most jelent meg. Ez végre-végre megkapta azt a figyelmet, amit megérdemel! Egy DVD+2 CD digipack csomagolásban jött ki, tisztelegve Tunyó emléke előtt, halálának tízéves évfordulóján – mondta el a zenész.


Egyedülálló műsorral készül miskolci koncertjére a Mobilmánia

Zefi elárulta, pályafutásának legszebb emléke marad az Aréna-koncertjük.

–  Negyven évet vártunk a lehetőségre, hogy egy ilyen kiemelkedő helyszínen, egy ilyen rendkívüli koncertet tudjunk bemutatni. Beigazolódott, hogy ezt is meg tudjuk csinálni – közel 10 ezer ember bulizott velünk! Voltak évfordulóink, Vikidál Gyula 70 éves lett, én 60, a Mobilmánia pedig 10 éves, szóval sok minden összepasszolt. Nagyon nagy eredmény ez, fontos lépcsőfok az életünkben. Egészen más polcra helyezte a csapat működését. Azóta mindenben érezzük a hatását: lemezvásárlásban, a koncertek nézőszámában, a szervezők hozzáállásában és sok egyéb dologban is. Az Aréna-koncertről szóló kiadvány még idén megjelenik, lényegében karácsonykor már kapható lesz dupla DVD és dupla CD formájában, összecsomagolva –  árulta el Zeffer András.


A zenekar üzeméből idén egy válogatáslemez is kikerült, András erre is rendkívül büszke.

– Ez egy dupla kiadvány, hiszen készült egy angol nyelvű best of is a magyar mellé. Két éve már, hogy Gamsz Árpi nálunk énekel, és úgy gondoltam itt az ideje, hogy összegezzük az eltelt 10 évünket. Voltak énekesváltásaink, de Árpinak most lehetősége adódott, hogy minden korszakból válogatva, az ő hangján szólaljanak meg a dalok. Nyitnunk kell nyugat felé is, már le van kötve egy áprilisi amerikai turné Kanadában és Amerikában – tette hozzá a zenész.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.