EUR: 322,40 Ft
CHF: 283,25 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Nyíregyháza

Új lakók érkeztek az állatkertbe

Különleges külsejű varacskos disznók érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba. Bár a fajból hiányzik a könnyedség és az elegancia, alkalmazkodóképessége páratlan.

Ez a közepes termetű párosujjú patás nagy fejjel, rövid nyakkal, erős testtel és durva, sörteszerű szőrzettel rendelkezik. Nevét a fején lévő hat porcos kinövésnek köszönheti, amely valószínűleg a szem és a pofa védelmét szolgálja, ráadásul szemfogai jellegzetes agyarrá módosultak, akár 30 centiméter hosszúak is lehetnek, így különleges külsőt kölcsönöznek az afrikai szavannák jellegzetes sertésféléjének. Hosszú, vékony lábaival igen gyorsan tud futni, akár 50 kilométer per órás sebességre is képes, s futás közben bojtos farkát felfelé mereszti. Mivel verejtékmirigyei nincsenek, elsősorban a füves szavannák azon részeit részesíti előnyben, ahol lehetősége van egy kis dagonyázásra, hogy a bőrére tapadt sárréteggel védje testét a nap sugarai és az élősködők ellen.


A felnőtt kanok általában magányosan élnek, a többi állat viszont családi csoportokat alkotva kutat táplálék után

A Nyíregyházi Állatpark afrikai bemutatójában a sertésféléket képviseljék a varacskos disznók

A felnőtt kanok általában magányosan élnek, a többi állat viszont családi csoportokat alkotva kutat táplálék után, amely elsősorban fűfélékből, lágyszárú növényekből és gumókból áll. Rövid nyaka miatt sokszor le kell térdelnie a táplálkozáshoz, ezért a csülökízületek védelme érdekében speciális csülökpárnák alakultak ki a lábán. A malacok 170 napi vemhesség után jönnek világra egy fűvel bélelt üregben, s 10 napos koruktól fogva követik anyjukat. A Nyíregyházi Állatpark új csapata jelenleg két ivarérett nőstényből és egy-egy kan süldőből áll, amelyek a hollandiai Arnhem állatkertjéből érkeztek, hogy a Nyíregyházi Állatpark afrikai bemutatójában a sertésféléket képviseljék. A konda jó választásnak bizonyult, mert folyamatos mozgásukkal felpezsdítik a fekete kontinens élővilágát bemutató területet.

Folyamatos mozgásukkal felpezsdítik a fekete kontinens élővilágát bemutató területet

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.