EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Veszprém

Új óvoda épül Gyulafirátóton

Óvoda a semmiből: zöldmezős beruházás lesz (fotó: Domján Attila)

Szerda délután tették le az új gyulafirátóti óvoda alapkövét. Előreláthatólag jövő szeptemberben már az új, Posta utcai intézményben kezdhetik meg az évet a városrész óvodásai és bölcsődései. Az új létesítmény az idén negyvenéves Kastélykert Óvodát váltja majd ki: annak épülete ugyanis nem  alkalmas arra, hogy felújítsák. Az öt óvodai csoport összesen 120 kisgyermek ellátását teszi lehetővé. A tervezett bölcsődei létszám 12 fő, a tagóvodákat is kiszolgáló főzőkonyhán egy időben 235 ételadag készül majd.

Letették az alapkövet, egy év múlva itt már óvoda áll (fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.