EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,12 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Veszprém

Új óvoda épül Gyulafirátóton

Óvoda a semmiből: zöldmezős beruházás lesz (fotó: Domján Attila)

Szerda délután tették le az új gyulafirátóti óvoda alapkövét. Előreláthatólag jövő szeptemberben már az új, Posta utcai intézményben kezdhetik meg az évet a városrész óvodásai és bölcsődései. Az új létesítmény az idén negyvenéves Kastélykert Óvodát váltja majd ki: annak épülete ugyanis nem  alkalmas arra, hogy felújítsák. Az öt óvodai csoport összesen 120 kisgyermek ellátását teszi lehetővé. A tervezett bölcsődei létszám 12 fő, a tagóvodákat is kiszolgáló főzőkonyhán egy időben 235 ételadag készül majd.

Letették az alapkövet, egy év múlva itt már óvoda áll (fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.