2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb IX.kerület

Új rohamkocsi a koraszülöttekért

Új rohamkocsival bővült a kerületünkben található Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat gépjárműflottája. A Németországban kialakított új rohamkocsival már októberben találkozhatnak Budapest utcáin.

Évente több mint négyezer koraszülött mentésében és szállításában segédkezik a Peter Cerny Alapítvány hat koraszülöttmentő- és -szállító rohamkocsija. Ez a gépjárműflotta bővül most egy újabb rohamkocsival a Budapest Bank, az Orbico Hungary és a Shell Hungary, valamint két – magát megnevezni nem kívánó – magánszemély adományának köszönhetően, akik összesen 35 millió forinttal járultak hozzá a Peter Cerny Alapítvány újabb gépjárművének beszerzéséhez.


Az új, Németországban kialakított rohamkocsival már októberben találkozhatnak Budapest utcáin.

A Németországban kialakított új rohamkocsival már október folyamán találkozhatnak Budapest utcáin. A megkülönböztethetőségét segíti, hogy a gépjármű külsején a mentőautókra jellemző sárga alapszín mellett a babákra utaló rózsaszín és kék színárnyalatok fognak dominálni.
– Az élet elvesztésének lehetősége felfoghatatlan, különösen, ha csecsemőkről van szó – mondta dr. Somogyvári Zsolt főorvos, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője, aki hozzátette, az alapítvány több mint 29 éve dolgozik azon, hogy a közép-magyarországi területen szakmai ellátást és segítséget biztosítson.
– Hiánypótló szolgáltatásunkkal hozzájárultunk, hogy az újszülött-halálozás Magyarországon a korábbi 20 ezrelék feletti értékről 3,4 ezrelékre csökkent. Az elmúlt három évtizedben 78 ezer esetben tudtunk segítséget nyújtani, ami nem jöhetett volna létre rendszeres és állandó segítőink, valamint az alkalmi támogatóink nélkül. Éppen ezért rendkívül hálásak vagyunk a mostani adományoknak, aminek köszönhetően egy újabb, speciális, koraszülöttek mentésére kialakított rohamkocsit állíthatunk forgalomba – mondta a szakmai vezető.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.