2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb III.kerület

Új szívultrahanggép a Csobánkán

Így néz ki az önkormányzat által finanszírozott berendezés (Fotó: obuda.hu)

A Csobánka téri szakrendelő (Fotó: obuda.hu)


Be is mutatták, hogy működik az új szívultrahang (Fotók: obuda.hu)

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az Örlős Endre-program keretében teljes egészében önerőből finanszírozta az okostechnológiai újításokat kínáló szívultrahang beszerzését. A több mint 17 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően a Szent Margit Rendelőintézet Csobánka téri szakrendelőjében lehetőség van az ügymenet gyorsítására és a pontosabb állapotfelmérésre.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere úgy fogalmazott, az önkormányzat most abba az irányba tett egy nagy lépést, hogy a Szent Margit Rendelőintézet Csobánka téri kardiológiai diagnosztikai szolgáltatását közelítse az európai átlaghoz. Hozzátette: az óbudaiak remélhetőleg látják és tapasztalják is, hogy mennyit fejlődött az elmúlt években a III. kerületi egészségügy eszközállománya, hogyan váltak korszerűbbé az épületek, és milyen erőfeszítéseket tett az önkormányzat a prevenció és egészségmegőrzés érdekében.

Dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, kollégáinak nagy segítség, hogy az új gép sokkal inkább személyre szabható a korábbi ultrahang-berendezéseknél. Az Acuson NX3 Series nevű készülék a Siemens egészségügyi részlegének legújabb ultrahangfejlesztése. Olyan újításokat kínál, amelyek időt és energiát spórolnak meg a betegellátásban, kényelmesebbé és gyorsabbá teszik a vizsgálatokat.

A berendezést be is mutatták, miközben dr. Balogh Gyula, a kardiológiai osztály főorvosa arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az okostechnológiás berendezés precízebb, pontosabb diagnózis felállítására ad lehetőséget, például a szívizom különböző területeinek mozgászavara sokkal kifinomultabb módszerekkel értékelhető.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.