EUR: 334,63 Ft
CHF: 305,60 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb III.kerület

Új szívultrahanggép a Csobánkán

Így néz ki az önkormányzat által finanszírozott berendezés (Fotó: obuda.hu)

A Csobánka téri szakrendelő (Fotó: obuda.hu)


Be is mutatták, hogy működik az új szívultrahang (Fotók: obuda.hu)

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az Örlős Endre-program keretében teljes egészében önerőből finanszírozta az okostechnológiai újításokat kínáló szívultrahang beszerzését. A több mint 17 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően a Szent Margit Rendelőintézet Csobánka téri szakrendelőjében lehetőség van az ügymenet gyorsítására és a pontosabb állapotfelmérésre.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere úgy fogalmazott, az önkormányzat most abba az irányba tett egy nagy lépést, hogy a Szent Margit Rendelőintézet Csobánka téri kardiológiai diagnosztikai szolgáltatását közelítse az európai átlaghoz. Hozzátette: az óbudaiak remélhetőleg látják és tapasztalják is, hogy mennyit fejlődött az elmúlt években a III. kerületi egészségügy eszközállománya, hogyan váltak korszerűbbé az épületek, és milyen erőfeszítéseket tett az önkormányzat a prevenció és egészségmegőrzés érdekében.

Dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, kollégáinak nagy segítség, hogy az új gép sokkal inkább személyre szabható a korábbi ultrahang-berendezéseknél. Az Acuson NX3 Series nevű készülék a Siemens egészségügyi részlegének legújabb ultrahangfejlesztése. Olyan újításokat kínál, amelyek időt és energiát spórolnak meg a betegellátásban, kényelmesebbé és gyorsabbá teszik a vizsgálatokat.

A berendezést be is mutatták, miközben dr. Balogh Gyula, a kardiológiai osztály főorvosa arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az okostechnológiás berendezés precízebb, pontosabb diagnózis felállítására ad lehetőséget, például a szívizom különböző területeinek mozgászavara sokkal kifinomultabb módszerekkel értékelhető.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.