EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb XIX.kerület

Újabb baleset a Kossuth téri piacon

Egy idős hölgyet bokatörés gyanújával szállítottak kórházba a mentők a Kossuth téri piacról. Az önkormányzati fenntartású piac évek óta lerobbant állapotban van, a Fidesz–KDNP-frakció folyamatosan a felújítás mellett kardoskodik, de a városvezetés még csak pályázatot sem ad be a megújításra. Vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy a karbantartó Vamüsz észrevegye, nem halogatható tovább a piac rendbetétele? Annál is inkább, hiszen a kispest.info információi szerint az elmúlt években csaknem 150 millió forintnyi nyereséget termelt a komplexum az önkormányzatnak.

Balesetveszélyes erre közlekedni

A Kossuth téri piacon a lépcsők töredezettek, életveszélyesen kiállnak belőlük a betonvasak. Október 4-én reggel egy hatvan év körüli hölgyet bokatörés gyanújával szállították kórházba a mentők, a területet pedig lekerítette és letakarta az önkormányzat. Aki rendszeresen kijár a piacra, nap mint nap szembesül vele, hogy a terület elhagyatott, a hanyagul betömött kátyúk balesetveszélyesek, a romos lépcsőt hónapok óta nem javítják ki, a korszerűtlen piacon a vásárlók nyakába zúdul az eső. Hosszú ideje kérik a kereskedők, hogy oldják meg a zöldségessor fedését, akár úgy is, hogy ők is részt vállalnak a költségekből.


Van megoldás, takarjuk le…

Tavaly év elején szintén egy hölgy szenvedett balesetet, egy kátyúba lépve eltört a bokacsontja, térdig begipszelték a lábát, de a közösségi oldalakon is sorra bukkannak fel a kommentek, hogy kivel mi történt a piacon. A lap emlékeztet: Gajda Péter (MSZP) polgármester egy nyilvános eseményen arról beszélt, a piac csak viszi a pénzt, az önkormányzat számai azonban cáfolják ezt a kijelentést, hiszen a kimutatások szerint az elmúlt években csaknem 150 millió forint nyereséget termelt az önkormányzatnak.

Bár profitot termel a piac, nem költenek rá

− Felháborító, hogy a kereskedői vizesblokk felújítására 8,4 millió forintot költöttek, miközben a lépcsőkön lassan már közlekedni sem lehet, tele van kátyúval a piac, sorra történnek a balesetek, és ezeket nem vagy nem megfelelő minőségben javítják ki – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, a Fidesz–KDNP kispesti frakcióvezetője. – A Vamüsz nyilvántartásából kiderül, hogy a Kossuth téri piac 150 millió forint nyereséget termelt az elmúlt években. Ez felelős gazdálkodással akár a felújítás önrésze is lehetne, de arra biztosan elég lett volna, hogy ne így nézzen ki ez a rész.


Hozzátette: 2015-ben éppen ő javasolta, hogy készüljön egy átfogó fejlesztési koncepció a piac felújítására, de közel nyolc hónapon át még csak napirendre sem tűzték a javaslatát.

Egy rossz mozdulat és kész a baj

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.