EUR: 320,74 Ft
CHF: 280,07 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Kecskemét

Újabb kamerákat telepítenek

A közgyűlés döntött: legkésőbb május végéig újabb közterületekre kerülnek térfelügyelő, illetve rendszámfelismerő kamerák, a Kecskeméti Rendőrkapitánysággal és a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvánnyal egyeztetve.

A rendőrség véleményére alapozott javaslat alapján a belvárosban, a Vasútkertben, a Hunyadivárosban, valamint a Műkertvárosban és Hetényegyházán telepítenek térfelügyeleti és/vagy rendszámfelismerő kamerarendszert. A munka költségét a közalapítvány – a kecskeméti önkormányzat támogatásával – biztosítja.


A hat helyszín

1. Kodály-emlékmű melletti közterület (Kálvin tér–Szabadság tér határa) – térfelügyeleti kamera

2. Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, „Szalagház” mögötti parkoló – térfelügyeleti kamera

3. Vasútkert, gördeszkapálya melletti épület környéke – térfelügyeleti kamera

4. Mártírok útja–István király krt. kereszteződése, Gizella tér – térfelügyeleti kamera

5. Daróczi köz–Mátyás király krt. térségében (bölcsőde, iskola és a Daróczi köz–Mátyás király krt. kereszteződése) – térfelügyeleti kamerák és rendszámfelismerő kamera

6. Hetényegyháza, benzinkúttal szembeni közterület – rendszámfelismerő kamera

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.