2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Nagykanizsa

Újra Spartan Kanizsán

Nagykanizsa és a csónakázótó elnyerte a Spartan Race magyarországi szervezőinek tetszését, és jövőre újra lesz futam a városban. Ezt a miskolci verseny után jelentették be, amelyen egyébként kitűnően szerepeltek a kanizsaiak.

A Beast-futamban például a legnépesebb dél-zalai csapat, az NkWarriors a 19. helyet szerezte meg a 130-ból, leküzdve az összességében 29 kilométeres, 1430 méter szintemelkedéssel nehezített akadálypályát. De talán még ennél is nagyobb siker, hogy Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke, miután teljesítette az extrém kihívást, átvette a jövő évi nyitóverseny házigazdájának járó zászlót.


Kőkemény feladatok várnak jövőre is a modern spártai „harcosokra” (Fotó: Gergely Szilárd)

A kanizsai futamot március 30-án és 31-én, ismét a csónakázótónál rendezik, ez lesz a Spartan Race-Hungary első 2019-es erőpróbája, fogalmazott Horváth István. Jövőre már kétnapos lesz az esemény, és nemcsak sprint számot rendeznek, hanem a legbátrabbak indulhatnak a szuper kategóriában is, ami 13 kilométer futást és 25 akadályt jelent.

Az egyesületi elnök hozzátette, idén a kanizsai volt a legsikeresebb futam, amelyre mintegy nyolcezren regisztráltak, és összességében húszezres tömeget mozgatott meg. Így aztán teljesült az előzetes várakozás: a Spartan, sportértékén túl, turisztikai szempontból is sokat hozott a városnak. Vélhetően nem lesz ez másként jövőre sem.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.