EUR: 344,55 Ft
CHF: 319,87 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Egyéb XVIII.kerület XX.kerület XXIII.kerület

Újra szólnak a slágerek

Holnap hajnalig, Santa Maria, 220 felett és egy közel ötszáz dalos repertoár – a Neoton sztárjai ezekből válogatnak koncertről koncertre. Új lemezen nem is gondolkodnak, igaz, Csepregi Évát az idén hallani lehet majd a fia által írt vadiúj dalban. A neotonos életérzést október végén Szigetszentmiklóson tapasztalhatja meg a közönség.

Éva, Öcsi és Ádám egy óbudai stúdióban próbálnak a koncertekre (Fotó: Máté Krisztián)

– Mindig változtatunk a látványon, az eredeti hangzást szeretnénk modern hangszerekkel visszaadni, mert a rajongók azt akarják hallani, amit a lemezeken megszoktak – adta meg a választ Csepregi Éva a Lokál Extrának arra a kérdésre, milyen is manapság egy „Neoton Sztárjai” koncert, ahol rajta kívül a régi csapatból Végvári Ádám és Baracs János „Öcsi” áll a színpadon, persze több zenésszel kiegészülve, köztük Éva fiával, Heatlie Dáviddal a doboknál. – Mindig kitalálunk valamit, mindig más a műsor eleje, most a Halley című dalunk békeüzenete kívánkozott előre. Ezenkívül összefűztünk három rockosabb dalt, és ABBA-slágereket énekelünk magyarul egy egyvelegben.


Csepregi Éva még idén új dallal jelentkezik
MTI Fotó: Mohai Balázs

Új slágereket évtizedek óta nem írtak, a közel ötszáz megírt dalból válogatnak.

– Feloszlottunk 1990-ben, megszűnt az alkotói folyamat. Nagyjából 2006-ban kezdtünk újra együtt dolgozni Ádámmal és Öcsivel, és a meglévő hatalmas anyaghoz nyúltunk vissza. Sok dalt nem is ismernek a rajongók, mindig leporolunk egyet-egyet, idén például a Körbenjárás című az egyik ilyen. Viccből mondtam a fiamnak és énekes párjának, hogy írjanak nekem egy dalt, ők pedig írtak, ez hamarosan meg is jelenik, szóval valahol mégis újítunk – mondta mosolyogva Éva.


– Ha volt is a kilencvenes évek után bármilyen szóló vagy közös alkotásunk, falakba ütköztünk, nem játsszák a dalainkat a rádiók, csak a régieket – vette át a szót Ádám, aki elárulta, hogy korábban jégkorongozott, most pedig futással tartja magát fitten.

– Az igazság az, hogy a zene az életünk, és hogy 65 évesen is kíváncsiak ránk, valamint hogy a színpadon állhatok, és nem mondjuk egy horgászszékben ülök egész nap kapásra várva. Ez az, ami a legjobb egészségmegőrzés számunkra – tette hozzá Öcsi.
A Papp László Budapest Sportarénában tartott telt házas októberi koncertet követően sincs megállás, október 27-én a közeli Szigetszentmiklóson lép fel a zenekar.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.