EUR: 323,12 Ft
CHF: 286,73 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XVIII.kerület XX.kerület XXIII.kerület

Újra szólnak a slágerek

Holnap hajnalig, Santa Maria, 220 felett és egy közel ötszáz dalos repertoár – a Neoton sztárjai ezekből válogatnak koncertről koncertre. Új lemezen nem is gondolkodnak, igaz, Csepregi Évát az idén hallani lehet majd a fia által írt vadiúj dalban. A neotonos életérzést október végén Szigetszentmiklóson tapasztalhatja meg a közönség.

Éva, Öcsi és Ádám egy óbudai stúdióban próbálnak a koncertekre (Fotó: Máté Krisztián)

– Mindig változtatunk a látványon, az eredeti hangzást szeretnénk modern hangszerekkel visszaadni, mert a rajongók azt akarják hallani, amit a lemezeken megszoktak – adta meg a választ Csepregi Éva a Lokál Extrának arra a kérdésre, milyen is manapság egy „Neoton Sztárjai” koncert, ahol rajta kívül a régi csapatból Végvári Ádám és Baracs János „Öcsi” áll a színpadon, persze több zenésszel kiegészülve, köztük Éva fiával, Heatlie Dáviddal a doboknál. – Mindig kitalálunk valamit, mindig más a műsor eleje, most a Halley című dalunk békeüzenete kívánkozott előre. Ezenkívül összefűztünk három rockosabb dalt, és ABBA-slágereket énekelünk magyarul egy egyvelegben.


Csepregi Éva még idén új dallal jelentkezik
MTI Fotó: Mohai Balázs

Új slágereket évtizedek óta nem írtak, a közel ötszáz megírt dalból válogatnak.

– Feloszlottunk 1990-ben, megszűnt az alkotói folyamat. Nagyjából 2006-ban kezdtünk újra együtt dolgozni Ádámmal és Öcsivel, és a meglévő hatalmas anyaghoz nyúltunk vissza. Sok dalt nem is ismernek a rajongók, mindig leporolunk egyet-egyet, idén például a Körbenjárás című az egyik ilyen. Viccből mondtam a fiamnak és énekes párjának, hogy írjanak nekem egy dalt, ők pedig írtak, ez hamarosan meg is jelenik, szóval valahol mégis újítunk – mondta mosolyogva Éva.


– Ha volt is a kilencvenes évek után bármilyen szóló vagy közös alkotásunk, falakba ütköztünk, nem játsszák a dalainkat a rádiók, csak a régieket – vette át a szót Ádám, aki elárulta, hogy korábban jégkorongozott, most pedig futással tartja magát fitten.

– Az igazság az, hogy a zene az életünk, és hogy 65 évesen is kíváncsiak ránk, valamint hogy a színpadon állhatok, és nem mondjuk egy horgászszékben ülök egész nap kapásra várva. Ez az, ami a legjobb egészségmegőrzés számunkra – tette hozzá Öcsi.
A Papp László Budapest Sportarénában tartott telt házas októberi koncertet követően sincs megállás, október 27-én a közeli Szigetszentmiklóson lép fel a zenekar.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.