EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Hódmezővásárhely

Újra terítéken az állatvédelem

Újraélesztették az állatvédelmi kerekasztalt a vásárhelyi Fidesz-irodában. Kószó Péter képviselő, a Polgári Hódmezővásárhelyért alapítvány elnöke és Lázár János országgyűlési képviselő tárgyalt a helyi állatvédelmi szervezetekkel arról, hogyan lehetne jobbá tenni a helyzetet a városban.

Hódmezővásárhelyen évekkel ezelőtt kezdeményezte az akkori városvezetés, hogy rendezzék az állatvédelem kérdését. Országosan sok problémát okoz, hogy a lakosság egy kis része felelőtlenül viselkedik állataival, esetleg állatkínzást követ el (utóbbiba tartozik az is, ha valaki kiteszi az utcára a jószágot, így akarva megszabadulni tőle, vagy amikor pár méteres pórázon tartják tűző napon, nagy hidegben a szerencsétlent).


Sok társadalmi problémát okoz, hogy a lakosság egy része felelőtlenül viselkedik az állatokkal (MTI/EPA/Szerhíj Dolzsenko)

2016 decemberében az állatvédelem kérdésével foglalkozó civil szervezeteket az önkormányzat összefogta, kerekasztal-beszélgetésre hívta, megkérdezve, hogy miben tud segíteni. A tanácskozás továbbra is folytatódik. A legutóbbi egyeztetésen az ivartalanítás volt a legfőbb kérdés. Ez azért is szükséges, mert így megelőzhető a nem kívánt szaporulat. Egy másik fontos kérdés a kóbor állatok problémája, amelyeknek alapvetően két csoportjuk van: amelyeket kitettek, és amelyek elszöktek. Utóbbira sokszor azért kerül sor, mert a gazdi nem törődik a társával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.