EUR: 332,96 Ft
CHF: 302,70 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Hódmezővásárhely

Újra terítéken az állatvédelem

Újraélesztették az állatvédelmi kerekasztalt a vásárhelyi Fidesz-irodában. Kószó Péter képviselő, a Polgári Hódmezővásárhelyért alapítvány elnöke és Lázár János országgyűlési képviselő tárgyalt a helyi állatvédelmi szervezetekkel arról, hogyan lehetne jobbá tenni a helyzetet a városban.

Hódmezővásárhelyen évekkel ezelőtt kezdeményezte az akkori városvezetés, hogy rendezzék az állatvédelem kérdését. Országosan sok problémát okoz, hogy a lakosság egy kis része felelőtlenül viselkedik állataival, esetleg állatkínzást követ el (utóbbiba tartozik az is, ha valaki kiteszi az utcára a jószágot, így akarva megszabadulni tőle, vagy amikor pár méteres pórázon tartják tűző napon, nagy hidegben a szerencsétlent).


Sok társadalmi problémát okoz, hogy a lakosság egy része felelőtlenül viselkedik az állatokkal (MTI/EPA/Szerhíj Dolzsenko)

2016 decemberében az állatvédelem kérdésével foglalkozó civil szervezeteket az önkormányzat összefogta, kerekasztal-beszélgetésre hívta, megkérdezve, hogy miben tud segíteni. A tanácskozás továbbra is folytatódik. A legutóbbi egyeztetésen az ivartalanítás volt a legfőbb kérdés. Ez azért is szükséges, mert így megelőzhető a nem kívánt szaporulat. Egy másik fontos kérdés a kóbor állatok problémája, amelyeknek alapvetően két csoportjuk van: amelyeket kitettek, és amelyek elszöktek. Utóbbira sokszor azért kerül sor, mert a gazdi nem törődik a társával.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.