EUR: 359,00 Ft
CHF: 338,89 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Hódmezővásárhely

Újra terítéken az állatvédelem

Újraélesztették az állatvédelmi kerekasztalt a vásárhelyi Fidesz-irodában. Kószó Péter képviselő, a Polgári Hódmezővásárhelyért alapítvány elnöke és Lázár János országgyűlési képviselő tárgyalt a helyi állatvédelmi szervezetekkel arról, hogyan lehetne jobbá tenni a helyzetet a városban.

Hódmezővásárhelyen évekkel ezelőtt kezdeményezte az akkori városvezetés, hogy rendezzék az állatvédelem kérdését. Országosan sok problémát okoz, hogy a lakosság egy kis része felelőtlenül viselkedik állataival, esetleg állatkínzást követ el (utóbbiba tartozik az is, ha valaki kiteszi az utcára a jószágot, így akarva megszabadulni tőle, vagy amikor pár méteres pórázon tartják tűző napon, nagy hidegben a szerencsétlent).


Sok társadalmi problémát okoz, hogy a lakosság egy része felelőtlenül viselkedik az állatokkal (MTI/EPA/Szerhíj Dolzsenko)

2016 decemberében az állatvédelem kérdésével foglalkozó civil szervezeteket az önkormányzat összefogta, kerekasztal-beszélgetésre hívta, megkérdezve, hogy miben tud segíteni. A tanácskozás továbbra is folytatódik. A legutóbbi egyeztetésen az ivartalanítás volt a legfőbb kérdés. Ez azért is szükséges, mert így megelőzhető a nem kívánt szaporulat. Egy másik fontos kérdés a kóbor állatok problémája, amelyeknek alapvetően két csoportjuk van: amelyeket kitettek, és amelyek elszöktek. Utóbbira sokszor azért kerül sor, mert a gazdi nem törődik a társával.

Kapcsolódó Cikkek