2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Életmód

Utazási tippek a közelgő hosszú hétvégére

Ősszel utazni nem csak azért jó, mert kevesebben kirándulnak és utaznak, de azért is, mert vége a főszezonnak és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Legyen szó belföldről vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból és feltöltődni még a téli hideg előtt. A Europcar Autókölcsönző összeállításában olyan helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek ideálisak lehetnek egy őszi kiruccanáshoz.

Egy három-négy napos szünet már ideális apropója lehet egy utazásnak. Ilyenkor több kisebb vagy akár egy nagyobb utazást is megvalósíthatunk. Szeretnél belföldön maradni, de hajlandó vagy azért messzebbre menni, esetleg át szeretnéd lépni az országhatárt? Nyüzsgő pihenésre vágysz vagy inkább nyugalmasabbra? Az alábbi úticéloknál a Europcar Autókölcsönző mindenkire gondolt:


 • Az aktív pihenőknek itthon sem kell szerencsére messzire menniük. A túrázóknak ideális célpont lehet a Visegrádi-hegység, ahol a Prédikálószék csodás látványt nyújt, vagy a mesebeli Őrség is gyönyörű ősszel. A Zirci Arborétum hazánk egyik legmagasabban fekvő településén található, a kijelölt útvonalat egy óra alatt meg lehet tenni, miközben gyönyörködhetünk az Bakony növényeiben. A Fertő-tó körbe kerékpározása pedig az egész családnak izgalmas őszi program lehet.

 • A gasztronómia szerelmeseinek tökéletes úti cél lehet a Balaton északi oldala, ahol a dimbes-dombos lankák között megbújó kis falvak csodás látványt nyújtanak, és ahol jobbnál jobb éttermek közül is válogathatunk. Ráadásul ha szerencsénk van, már újbort is kóstolhatunk. Ma már egyre több település arra törekszik, hogy az őszi-téli szezonba is oda vonzza a látogatókat, ezért érdekes programokat és fesztiválokat lehet ilyenkor is találni.

 • A pihenésre vágyók feltöltődhetnek a gyulai termálfürdőben vagy Hévízen, de a zalai falvakban is megtalálhatjuk számunkra a legideálisabb helyszínt. A hosszú hétvégék alkalmából a wellness szállodák ajánlatait is érdemes figyelni, akik sokszor igazán kedvező last-minute akciókkal kedveskednek a pihenni vágyóknak.

 • Akik inkább messzebbre utaznának, azoknak ideális helyszín lehet a Szlovéniában található Bledi-tó, vagy az ausztriai Zell am See, de ilyenkor is érdemes tengerpartra látogatni, például a csodálatos horvátországi Opátiába. Akik inkább városi nyüzsgésre vágynak, autóval néhány óra alatt szintén eljuthatnak Velencébe, Bécse vagy Prágába is.

Bármerre is visz minket az őszi hosszú hétvégéken az utunk, törekedjünk arra, hogy teljesen átadjuk magunkat az utazásnak, próbáljunk teljesen kikapcsolódni és feltöltődni, és mindenekelőtt törekedjünk a biztonságos autózásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezért fontos matekot tanulni!

  Ezért fontos matekot tanulni!

  Van egy különös nép Dél-Amerika esőerdőiben, az ő világukban nem létezik a matematika. De mielőtt minden iskolás gyerek ebbe a matekmentes paradicsomba vágyna, nézzük meg, hogy miért léteznek olyan civilizációk, ahol nincsen matematika, és miért alakult ki mégis a legtöbb kultúrában.

 • Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Nagyon sokan a drága tisztítószereket vásárolják, mivel abban reménykednek, hogy végre tiszta lesz a gáztűhelyük, ragyogni fognak az odakozmált edényeik.

 • Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  A tenyérből való olvasás az emberi sorsot illetően, nem új keletű tudomány. Sok-sok évszázadnyi tapasztalat alapján állítják, hogy vannak bizonyos vonalak, amelyekből következtetni lehet az illető személyiségére. Ilyen az „életvonal”. Az apost.com szerint világszerte sok ember hisz abban, hogy a tenyerünkön lévő vonalak sok mindent felfedhetnek a személyiségünkről és még a jövőt is segíthetnek megjósolni.