2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Sport

Utolsó simításokat végzik a birkózó világbajnokság előtt!

Már több külföldi delegáció megérkezett a budapesti birkózó-világbajnokságra. A szervező bizottság az utolsó simításokat végzi, a Nemzetközi Birkózó Szövetségelnöke, Nenad Lalovic pedig ma érkezik Budapestre.

Lassan minden a helyére kerül, célegyenesbe fordulnak a 2018-as birkózó-világbajnokságot előkészítő munkálatok. Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnoksága hamarosan kezdetét veszi.
– Több delegáció már napok óta Budapesten, illetve Tatán tartózkodik, százan vesznek részt abban a felzárkóztató programban, amelyet a nemzetközi szövetség azért indított el, hogy a sportág szempontjából fejlődő országokban minél népszerűbbé tegye a birkózást – mondta Bacsa Péter, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke.


A sportvezető hozzátette: 114 országból érkeznek Budapestre versenyzők és sportdiplomaták.
Ma érkezik a nemzetközi szövetség elnöke, Nenad Lalovic, 19-én pedig Budapest ad otthont az UWW Kongresszusnak – sorolta a szervező bizottság ügyvezetője.

Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnoksága október 20-án kezdődik és 28-ig tart. A Papp László Sportarénában megrendezendő vb a szabadfogásúakkal kezdődik, majd a nők következnek, végül a kötöttfogásúakkal zárul a program.

Kapcsolódó Cikkek