EUR: 330,30 Ft
CHF: 301,25 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Sopron

Van egy jó családi történeted?

Családi Legendárium címmel irodalmi pályázatot hirdetett általános és középiskolásoknak a Macskakő Gyermekmúzeum, amelyben családi történeteket várnak a gyermekektől. A kiírás célja, hogy a fiatalok kifaggassák rokonaikat, és érdekes történeteket gyűjtsenek a család életéből.
Minden család őriz izgalmas, vidám vagy éppen szomorú történeteket. A pályázatra ezeket az igaz sztorikat várják a szervezők, amelyek a szülők, nagyszülők vagy dédszülők idejéből származnak. Formai és terjedelmi megkötés nincs, a szöveget géppel vagy kézzel is megírhatják a fiatalok.
– Lehet, hogy a nagyszülő emlékeiből egy gyermek teljesen mást tart fontosnak, mint egy felnőtt. Ez nem baj, mert az a lényeg, hogy átélje azt a múltbéli történést, amit papírra vet – mondta Martos Virág, a Soproni Múzeum közművelődési munkatársa. – Az is izgalmas, ha a család részese volt valami különleges történelmi eseménynek, de akár egy hétköznapi történetet is fel lehet dolgozni.
A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el két kategóriában (7–12 évesek, 13–18 évesek), a legjobb történetekből pedig szeretnének egy beszélgetéssorozatot indítani a gyermekmúzeumban. Az írásokat október 19-ig lehet még eljuttatni a Macskakő Gyermekmúzeum címére (Sopron, Szent György utca 12.) vagy a [email protected] címre. Az eredményhirdetést és a díjkiosztót november 8-án tartják a gyermekmúzeumban.

A Családi Legendárium pályázatra családi történeteket várnak
Fotó: Macskakő

 

Az iskolások leírhatják családi történeteiket
Fotó: Macskakő

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.