EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Sopron

Van egy jó családi történeted?

Családi Legendárium címmel irodalmi pályázatot hirdetett általános és középiskolásoknak a Macskakő Gyermekmúzeum, amelyben családi történeteket várnak a gyermekektől. A kiírás célja, hogy a fiatalok kifaggassák rokonaikat, és érdekes történeteket gyűjtsenek a család életéből.
Minden család őriz izgalmas, vidám vagy éppen szomorú történeteket. A pályázatra ezeket az igaz sztorikat várják a szervezők, amelyek a szülők, nagyszülők vagy dédszülők idejéből származnak. Formai és terjedelmi megkötés nincs, a szöveget géppel vagy kézzel is megírhatják a fiatalok.
– Lehet, hogy a nagyszülő emlékeiből egy gyermek teljesen mást tart fontosnak, mint egy felnőtt. Ez nem baj, mert az a lényeg, hogy átélje azt a múltbéli történést, amit papírra vet – mondta Martos Virág, a Soproni Múzeum közművelődési munkatársa. – Az is izgalmas, ha a család részese volt valami különleges történelmi eseménynek, de akár egy hétköznapi történetet is fel lehet dolgozni.
A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el két kategóriában (7–12 évesek, 13–18 évesek), a legjobb történetekből pedig szeretnének egy beszélgetéssorozatot indítani a gyermekmúzeumban. Az írásokat október 19-ig lehet még eljuttatni a Macskakő Gyermekmúzeum címére (Sopron, Szent György utca 12.) vagy a [email protected] címre. Az eredményhirdetést és a díjkiosztót november 8-án tartják a gyermekmúzeumban.

A Családi Legendárium pályázatra családi történeteket várnak
Fotó: Macskakő

 

Az iskolások leírhatják családi történeteiket
Fotó: Macskakő

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.