EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Varázslatos világba repít a Freelusion

A Freelusion magyar világsztárjai végre itthon is bemutatkoznak. Hat kontinens, 50 ország után Budapesten is fellép a művészet új dimenzióját megjelenítő virtuális 3D-s  látvány- és táncszínház. A Britain’s Got Talent, az America’s Got Talent és más versenyek korábbi díjazottjaként megismert Freelusion Dance Company október 12-én és 13-án az Erkel Színházban mutatja be új darabját, az Amar, the lighthuntert.

A Freelusion Dance Company a világ legtapasztaltabb és legnagyobb háromdimenziós látvány- és tánctársulata, amely Papp Tímea művészeti igazgató vezetésével 2009-ben indult útjára Magyarországon. Azóta hat kontinensen, több mint 50 országban bűvölték el a közönséget semmihez nem hasonlítható előadásaikkal. A fényvetítést (videomapping) és a táncot egyesítő együttes a Britain’s Got Talenten és az America’s Got Talenten látott sikeres szerepléseken kívül együttműködött a Cirque de Monte-Carlo és Tim Burton csapatával, fellépett a Fake Off versenyén, és szerepelt számos Las Vegas-i szuperprodukcióban, valamint a dubaji Burdzs Kalifa épületének ünnepi fényjátéka is a nevéhez fűződik. Előadásaik magával ragadó légköréről 20 vizuális művész és specialista gondoskodik, akik több mint két évtizedes tapasztalattal hozzák létre lélegzetelállító trükkjeiket. A Freelusion Dance Company az ámulat és az érzelmek sajátos dinamikájával, a tánccal összefonódó fényjátékkal teszi előadását jövőbe mutató, virtuális, mégis teljes mértékben élő és átélhető művészeti élménnyé.


A társulat legújabb, külföldön telt házzal futó előadása, az Amar, the lighthunter egy 75 perces, Broadway-stílusú darab, a képzelet és a valóság folytonos keveredésével. Amar kedves, kissé ügyetlen fiú, aki cirkuszban dolgozik. Mindennap fáradhatatlanul próbálja lenyűgözni a cirkusz igazgatóját és primadonnáját, azonban újra és újra kudarcot vall. Egy nap váratlan dolog történik: hősünk a színfalak mögött beleesik egy dobozba. Ezt követően különleges, meseszerű világ tárul a szemünk elé. Amar csillogó fényt fedez fel a mellkasán, majd nem sokkal ezután veszélyes alakok kezdik üldözni. Egy fejvadász foglyul ejti, és azt tervezi, hogy Morus, a Sötétség Császára elé viszi. Azonban az ellenállás egy kis csapata – akik megjövendölték a Fényhozó eljövetelét – megmenti Amart a fejvadásztól, és felkészíti a sötétség elleni harcra.

Amar varázslatos és izgalmas kalandjai a Freelusion lenyűgöző előadásának köszönhetően most szemünk előtt kelnek életre a budapesti Erkel Színházban október 12-én és 13-án.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.