EUR: 321,61 Ft
CHF: 281,46 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Sport

Vári Attila: Alázattal fogom szolgálni a vízilabdát

Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok lett a vízilabda-szövetség új elnöke, akinek egyik legfontosabb célja az akadémiai rendszer kiépítése.

Kemény Dénes már tavasszal bejelentette, hogy szeptember 30-ával lemond elnöki pozíciójáról. Akkor azt monda, mivel 1997 óta a döntéseit sohasem indokolta meg, ezúttal sem teszi, és ehhez a közgyűlésen is tartotta magát.
– Köszönöm az elmúlt huszonkét év óriási élményeit, amelyeket átélhettem, játékosoknak, edzőknek, klubvezetőknek és sportdiplomatáknak, mindenkinek, akik ezekhez hozzájárultak. Fantasztikus 22 év volt – mondta leköszönő beszédében Kemény Dénes, aki hozzátette, a családja és a szurkolók segítsége nélkül nem érhetett volna el annyi sikert.


Előttem az utódom: Vári Attila az új, és Kemény Dénes a leköszönő elnök megbeszélte a teendőket (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A vízilabda-szövetség közgyűlése végül egyhangúan választotta meg a  játékosként kétszeres olimpiai bajnok Vári Attilát, aki egyedüli jelölt volt, megbízatása 2020. október 22-ig szól.

– Köszönöm a kluboknak, hogy minden információval elláttak, és készségesen, bizalommal álltak hozzám. Megígérem, hogy a legjobb tudásommal és alázattal fogom szolgálni a magyar vízilabdát – fogalmazott Vári Attila, akinek „Folytassuk egy csavarral!” című programtervezetének legfontosabb pontja a megfelelő számú szakember képzése, a sportdiplomácia erősítése, a szakmai műhelyek és a központi akadémiai rendszer kialakítása.


Olimpiai bajnok

Vári Attila 1987-ben, a KSI-ben kezdett vízilabdázni. 1993-ban ifjúsági, 1994-ben junior Európa-bajnokságot, 1995-ben junior-világbajnokságot nyert, míg ugyanebben az évben, már mint a Vasas játékosa, a KEK-et is megnyerte.

/MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Volt második az Universiadén, nyert többek között világkupát, valamint kétszer felnőtt Európa- és egyszer világbajnokságot. 2000-ben és 2004-ben olimpiai bajnoki címet szerzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.