2020. április 04., szombat
Izidor

Sport

Vári Attila: Alázattal fogom szolgálni a vízilabdát

Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok lett a vízilabda-szövetség új elnöke, akinek egyik legfontosabb célja az akadémiai rendszer kiépítése.

Kemény Dénes már tavasszal bejelentette, hogy szeptember 30-ával lemond elnöki pozíciójáról. Akkor azt monda, mivel 1997 óta a döntéseit sohasem indokolta meg, ezúttal sem teszi, és ehhez a közgyűlésen is tartotta magát.
– Köszönöm az elmúlt huszonkét év óriási élményeit, amelyeket átélhettem, játékosoknak, edzőknek, klubvezetőknek és sportdiplomatáknak, mindenkinek, akik ezekhez hozzájárultak. Fantasztikus 22 év volt – mondta leköszönő beszédében Kemény Dénes, aki hozzátette, a családja és a szurkolók segítsége nélkül nem érhetett volna el annyi sikert.


Előttem az utódom: Vári Attila az új, és Kemény Dénes a leköszönő elnök megbeszélte a teendőket (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A vízilabda-szövetség közgyűlése végül egyhangúan választotta meg a  játékosként kétszeres olimpiai bajnok Vári Attilát, aki egyedüli jelölt volt, megbízatása 2020. október 22-ig szól.

– Köszönöm a kluboknak, hogy minden információval elláttak, és készségesen, bizalommal álltak hozzám. Megígérem, hogy a legjobb tudásommal és alázattal fogom szolgálni a magyar vízilabdát – fogalmazott Vári Attila, akinek „Folytassuk egy csavarral!” című programtervezetének legfontosabb pontja a megfelelő számú szakember képzése, a sportdiplomácia erősítése, a szakmai műhelyek és a központi akadémiai rendszer kialakítása.


Olimpiai bajnok

Vári Attila 1987-ben, a KSI-ben kezdett vízilabdázni. 1993-ban ifjúsági, 1994-ben junior Európa-bajnokságot, 1995-ben junior-világbajnokságot nyert, míg ugyanebben az évben, már mint a Vasas játékosa, a KEK-et is megnyerte.

/MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Volt második az Universiadén, nyert többek között világkupát, valamint kétszer felnőtt Európa- és egyszer világbajnokságot. 2000-ben és 2004-ben olimpiai bajnoki címet szerzett.

Kapcsolódó Cikkek