2019. december 14., szombat
Szilárda

Sport

Vasárnap Veszprém – Szeged csúcsrangadó, de marad idő a gyerekekre is

Nem kell mondani, mit jelent a vasárnapi mérkőzés a K&H férfi kézilabdaligában. A MOL-PICK SZEGED együttese Veszprémbe utazik, hogy az 1981-ben kezdődött párharc következő csatáját megvívják. Nagy meccs lesz, ami külföldön is kiemelt figyelmet kap. A szegedi játékosok a BL menetelés és a bajnokság mérkőzései között is időt szentelnek az utánpótlás támogatására az egyedi szegedi mentorprogram keretében.

Miközben vasárnap, október 14-én a Bajnokok Ligájában a Szeged 30:28-ra legyőzte a német bajnok SG Flensburg-Handewitt együttesét, plusz a hazai bajnokság legnagyobb összecsapására készülnek, a gyerekekre is maradt idejük Bodó Richárdéknak.

A Mol Pick szeged  mentorprogramja U8-tól -U13 korosztályig

A mentorprogramot a hazai kézilabda világában egyedülállóan a Szeged kezdte el 2017 őszén. A program lényege, hogy a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapatának játékosai hétről-hétre részt vesznek az utánpótláscsapataink életében, amennyire lehetőségük adódik. A felnőtt játékosok az egész szezon során tartják a kapcsolatot a beosztott gárdával, lejárnak edzésre, ha idejük engedi, akkor pedig még hazai mérkőzést is megtekintenek.


Bodó Richárdék segítenek a gyakorlásban, valamint hasznos tanácsokat adnak a gyerekek eljövendő pályafutásához. A mentorprogramban az U8-U13 közötti csapatok vesznek részt.

A szeged utánpótlás csapatai és mentoraik:

U8, edző: Komáromi Veronika, mentorok: Bodó Richárd és Stefán Rafn Sigurmannsson.

U9, edző: Nagy Zoltán, mentorok: Bánhidi Bence és Jorge Maqueda.

U11, edző: Bucsányi Ibolya, mentorok: Stanislav Kaspárek, Dmitrij Zsitnyikov, Alen Blazevic.

U11, edző: Mandl Alice, mentorok: Balogh Zsolt, Nik Henigman és Mario Sostaric.

U12, edző: Bucsányi Ibolya, mentorok: Nagy Martin, Joan Canellas és Pedro Rodríguez.

U12, edző: Miklós Melinda, mentorok: Stefan Sunajko, Marin Sego, Dean Bombac.

U13, edző: Balda Ákos, mentorok: Mirko Alilovic, Jonas Källman, Matej Gaber.

A 2018-as mentorprogram az elmúlt héten elkezdődött, Stanislav Kaspárek Bucsányi Ibolya tanítványainál járt, míg Mirko Alilovic Balda Ákos U13-as együttesénél tett látogatást.


Mol Pick szeged Mentorprogram: csoportkép a srácokkal

Óriási élmény a fiataloknak, hogy válogatott játékosok és nemzetközi klasszisok is részt vesznek a programban. Hiszen ők is tudják, a Szeged idén március 10-én történelmet írt, mikor első magyar csapatként 32–31-re legyőzte otthonában az addig hazai pályán verhetetlen riválisát. Most vasárnap kirobbanó formában érkeznek majd Veszprémbe, miután jelenlegi szezonbeli meccsmérlegük 12-ból 12 győzelem (hetet a K&H ligában, ötöt a VELUX EHF Bajnokok Ligájában nyertek). Miközben a Veszprémnél edzőváltás és bajnoki vereség a Tatbánya ellen okoz gondot a rangadó előtt. A mérkőzést az M4 Sport élőben adja.

Forrás: https://www.pickhandball.hu

Kapcsolódó Cikkek