EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Külföld

Vége! Lelőtték a kölni túszejtőt

Rendőri akcióval véget ért a túszejtés a németországi Kölnben hétfő délután, az elkövető súlyosan megsebesült.

A szövetségi rendőrség Észak-Rajna-Vesztfália tartományi szervezete közölte, hogy a túszejtő életveszélyes sérüléseket szenvedett a műveletben, és megkezdték újraélesztését. Rajta kívül egy túsz könnyebben megsérült.


Mint arról korábban beszámoltunk, túszejtés történt hétfőn a németországi Kölnben, a nagyváros főpályaudvaránál. A  szövetségi rendőrséget 13 óra körül értesítették, hogy egy fegyveres tartózkodik egy gyógyszertárban és egy túsz is lehet vele. Az üzletből füst áramlott ki, ezért a tűzoltókat is riasztották. A belvárosi főpályaudvart kiürítették, a környéket lezárták. Nem sokkal később tárgyalásba kezdtek a hatóságok a férfival, ám mindez kudarcba fulladhatott, ugyanis lelőtték az elkövetőt.

/Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.