2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Belföld

Velük rajtolt el a kultúrkamion

Közép-Kelet Európában egyedülálló színház kamiont indított útjára az Esztrád Színház. A formabontó ötlettel, hazánk legeldugottabb falvaiba is házhoz jön majd a kultúra. A guruló színház és mozi terem akár 80 fő befogadására is képes, és a művészet szinte minden archetípusát képes felvonultatni a közönség számára.

Talán nincs az az igény, amit a művész kamion ne tudna kielégíteni, ugyanis a retro buliktól elkezdve a magyar filmek vetítésén át egy színházi darabig bármit kényelemesen élvezhetünk a 12 kerekű járműben.


Szávolovics Gabriella és H. Varga Tamás (Fotó: Mészáros Diána)

 

– Mint megrendelő kapsz egy ajánlót, amiből kiválaszthatod, hogy mire van igényed, majd összeáll a gárda akiknek nem csak egy dolgot kell tudniuk, hanem többféle előadást is viszünk magunkkal. Teljesen nyitottak vagyunk mindenféle igényt szeretnénk kielégíteni, akár helyi társulatok, vagy művészek előadásaira is szívesen biztosítjuk a helyszínt. A repertoárunk folyamatos bővítés alatt van. Az Esztrád Színház célja, hogy ez egy közkincs legyen és mindenki élvezettel használja – vallotta H. Varga Tamás a kultúrkamion művészeti vezetője.

A szórakoztatásra alkalmas eszközt nem csak kibérelni lehet, hanem saját repertoárjukból is választhatunk attól függően, hogy a közönség mire tart leginkább igényt. A csapatot nem kisebb nevek erősítik, mint Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész vagy éppen Szávolovics Gabriella, kétszeres aranykoszorú-díjas nótaénekesnő.


Szávolovics Gabriella (Fotó: Mészáros Diána)

– Ez a lehetőség egy csoda, szó szerint nagyon közel áll a szívemhez, ugyanis több mint 20 éven keresztül fuvarozó cégem volt, így a kamionokhoz van némi közöm, de elképzelni sem tudtam korábban, hogy ezt miként lehetne megvalósítani. Számomra ez hatalmas boldogság, hogy ezzel a lehetőséggel el lehet vinni az emberekhez a művészetet és a kultúrát – lelkendezett Szávolovics Gabriella.

Az élményt tovább fokozták az elképesztő akusztikával, amivel Gabi különleges hangja még hangosítás nélkül is átütő sikert hozott.

Szávolovics Gabriella (Fotó: Mészáros Diána)

– Egyszerűen jó itt lenni, azt érzem, hogy itthon vagyok. A színpadon 3-4 fő is elfér, így a zenésztársaimat sem kell nélkülöznöm, együtt léphetünk mindannyian színpadra. Az én életemben abszolút beleférne egy akár hónapokon át tartó turné, szívvel-lélekkel csinálnám – tette hozzá a nótaénekesnő.

A megfelelő akusztikán kívül ráadásul az egyik legmodernebb hangtechnika is gondoskodik a mozi hatás létrejöttéért. A Dolby Pro Logic hangrendszer minden fajta forrás és esemény esetében alkalmazható, legyen szó mozi, koncert, vagy akár egy konferenciáról is. Ugyanis a székek kivehetőek valamint felállítható egy előre felszerelt pult, ami által a kultúrkamion percek alatt átrendezhető.

Kapcsolódó Cikkek