EUR: 321,16 Ft
CHF: 282,13 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Tatabánya

Vénasszonyok nyara a Kő-hegyen

A Kő-hegyen augusztusban átadott Gerecse Kapuja turisztikai központ környékén több ezer kiránduló talál programot a nyarat idéző őszi napokon.

Így volt ez a közelmúltban is, amikor a turulemlékmű környékén megteltek az újonnan kihelyezett asztalok, amelyeknél családok, baráti társaságok ütöttek tanyát. De telt ház volt a látogatóközpontban és a via ferrata útjain is.


A turul szobor régóta kedvelt látványosság

A száraz őszi idő a sziklamászóknak is kedvez

Itt mindig telt ház van

Magyarország számos településéről, sőt a felvidéki városokból és Németországból is rendszeresen érkeznek látogatók a turulmadár környezetébe, amely az elmúlt időszakban valódi turistalátványosság lett. Ottjártunkkor épp az MTVA stábja forgatott a helyszínen, de számos hazai weboldal is foglalkozott már a szenzációszámba menő környezettel. Nem meglepő, hogy hétvégéken több ezren megfordulnak itt. A via ferratán, azaz a biztosítókötéllel vasalt utakon szinte egymás nyomában járnak az adrenalinfüggő sportemberek, akik között egészen kicsi gyerekekkel is találkozni. Kovács Tamás és csapata a korábban kiépített utak mellett új, a gyerekek igényeinek megfelelő szakaszokat is kialakított a Gerecse szikláin.

Aki kevésbé kalandos programot keres, a Gerecse Kapuja látogatóközpontban nézhet körül, ahol megismerheti a Szelim-barlang történetét, de interaktív játékokkal egy-egy korabeli harcos bőrébe, ruhájába is belebújhat. A kirándulók a turulmadár mellett a Ranzinger Vince kilátót vagy a csodálatos Szelim-barlangot is célba vehetik, vagy a kijelölt útvonalakon élvezhetik az erdő csendjét. A turulemlékmű melletti tisztáson játszótér és étkezésekre alkalmas padok, asztalok vannak, és tűzrakó helyeket is kialakítottak. A nyárias időszakot követően vélhetően a hűvösebb napokon is élmény lesz bolyongani a Gerecsének ezen a részén.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.