EUR: 318,13 Ft
CHF: 280,83 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Tatabánya

Vénasszonyok nyara a Kő-hegyen

A Kő-hegyen augusztusban átadott Gerecse Kapuja turisztikai központ környékén több ezer kiránduló talál programot a nyarat idéző őszi napokon.

Így volt ez a közelmúltban is, amikor a turulemlékmű környékén megteltek az újonnan kihelyezett asztalok, amelyeknél családok, baráti társaságok ütöttek tanyát. De telt ház volt a látogatóközpontban és a via ferrata útjain is.


A turul szobor régóta kedvelt látványosság

A száraz őszi idő a sziklamászóknak is kedvez

Itt mindig telt ház van

Magyarország számos településéről, sőt a felvidéki városokból és Németországból is rendszeresen érkeznek látogatók a turulmadár környezetébe, amely az elmúlt időszakban valódi turistalátványosság lett. Ottjártunkkor épp az MTVA stábja forgatott a helyszínen, de számos hazai weboldal is foglalkozott már a szenzációszámba menő környezettel. Nem meglepő, hogy hétvégéken több ezren megfordulnak itt. A via ferratán, azaz a biztosítókötéllel vasalt utakon szinte egymás nyomában járnak az adrenalinfüggő sportemberek, akik között egészen kicsi gyerekekkel is találkozni. Kovács Tamás és csapata a korábban kiépített utak mellett új, a gyerekek igényeinek megfelelő szakaszokat is kialakított a Gerecse szikláin.

Aki kevésbé kalandos programot keres, a Gerecse Kapuja látogatóközpontban nézhet körül, ahol megismerheti a Szelim-barlang történetét, de interaktív játékokkal egy-egy korabeli harcos bőrébe, ruhájába is belebújhat. A kirándulók a turulmadár mellett a Ranzinger Vince kilátót vagy a csodálatos Szelim-barlangot is célba vehetik, vagy a kijelölt útvonalakon élvezhetik az erdő csendjét. A turulemlékmű melletti tisztáson játszótér és étkezésekre alkalmas padok, asztalok vannak, és tűzrakó helyeket is kialakítottak. A nyárias időszakot követően vélhetően a hűvösebb napokon is élmény lesz bolyongani a Gerecsének ezen a részén.


Kapcsolódó Cikkek