EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,06 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Tatabánya

Vénasszonyok nyara a Kő-hegyen

A Kő-hegyen augusztusban átadott Gerecse Kapuja turisztikai központ környékén több ezer kiránduló talál programot a nyarat idéző őszi napokon.

Így volt ez a közelmúltban is, amikor a turulemlékmű környékén megteltek az újonnan kihelyezett asztalok, amelyeknél családok, baráti társaságok ütöttek tanyát. De telt ház volt a látogatóközpontban és a via ferrata útjain is.


A turul szobor régóta kedvelt látványosság

A száraz őszi idő a sziklamászóknak is kedvez

Itt mindig telt ház van

Magyarország számos településéről, sőt a felvidéki városokból és Németországból is rendszeresen érkeznek látogatók a turulmadár környezetébe, amely az elmúlt időszakban valódi turistalátványosság lett. Ottjártunkkor épp az MTVA stábja forgatott a helyszínen, de számos hazai weboldal is foglalkozott már a szenzációszámba menő környezettel. Nem meglepő, hogy hétvégéken több ezren megfordulnak itt. A via ferratán, azaz a biztosítókötéllel vasalt utakon szinte egymás nyomában járnak az adrenalinfüggő sportemberek, akik között egészen kicsi gyerekekkel is találkozni. Kovács Tamás és csapata a korábban kiépített utak mellett új, a gyerekek igényeinek megfelelő szakaszokat is kialakított a Gerecse szikláin.

Aki kevésbé kalandos programot keres, a Gerecse Kapuja látogatóközpontban nézhet körül, ahol megismerheti a Szelim-barlang történetét, de interaktív játékokkal egy-egy korabeli harcos bőrébe, ruhájába is belebújhat. A kirándulók a turulmadár mellett a Ranzinger Vince kilátót vagy a csodálatos Szelim-barlangot is célba vehetik, vagy a kijelölt útvonalakon élvezhetik az erdő csendjét. A turulemlékmű melletti tisztáson játszótér és étkezésekre alkalmas padok, asztalok vannak, és tűzrakó helyeket is kialakítottak. A nyárias időszakot követően vélhetően a hűvösebb napokon is élmény lesz bolyongani a Gerecsének ezen a részén.


Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.