EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Sport

Veres Roland és Busa Andrea is aranyérmet szerzett a kick-box Eb-n

Két arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárt a magyar kick-box válogatott a Pozsonyban megrendezett kick-light, low-kick és K1 Európa-bajnokságon. Az első helyen végzett Veres Roland és a májusi budapesti vk legeredményesebb magyarja, Busa Andrea. Az Eb-n a masters korosztálynak is rendeztek küzdelmeket, amelyeken öt éremnek örülhettek a magyarok olvasható a misportunk.com-on.

A kizárólag magyar sporttal foglalkozó misportunk.com-on megjelent írás szerint az egész Eb-mezőny egyik legkiemelkedőbb teljesítményét Veres Roland nyújtotta. A tavalyi budapesti vb-n négy aranyérmet nyert csepeli fiatalember, okos, taktikus harccal és tiszta találatokkal toronymagasan nyerte a súlycsoportját.  Busa Andrea aranyérmének értékét növeli, hogy nem a kick-light szabályrendszerben mozog a legotthonosabban, mégis a tanárként dolgozó magyar kick-boxos három rendkívül nehéz ellenfelet is legyőzött a végső sikerig vezető úton. Testvére, a jogi doktor végzettségű Busa Gabriella a döntőben egy sajnálatos orrtörés miatt nem tudott budapesti vb-címe után Eb-elsőséget is szerezni. Szintén ezüstérmes lett Gremen Petra, aki a fináléban nem boldogult egy fejjel magasabb bolgár riválisával.


Veres Roland minden ellenfelét leiskolázta (Fotó.mti)

Bronzéremmel térhet haza Pozsonyból Zsarkó Dániel Péter, Bálint Zoltán, Vida Ádám és Osváth Dóra. Valamennyi érmesünk a kick-light szabályrendszerből került ki, low-kickben és K1-ben ezúttal nem sikerült magyar versenyzőnek dobogóra állnia.

Azt, hogy miként értékelte a szereplést Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, és a  kick-lightosok szakágát vezető Dancsó Zoltán, ide kattintva tudják elolvasni


Kick-light, low-kick és K1 Európa-bajnokság, Pozsony, a magyar érmesek:

Kick-light:

Felnőttek:
Férfiak:
57 kg: 1. Veres Roland
74 kg: 3. Zsarkó Dániel Péter
79 kg: 3. Bálint Zoltán
+94 kg: 3. Vida Ádám
Nők:
50 kg: 2. Busa Gabriella
55 kg: 2. Gremen Petra
70 kg: 1. Busa Andrea
+70 kg: 3. Osváth Dóra

Masters:
Férfiak:
63 kg: 2. Bertalan Gábor
74 kg: 3. Bárdosi Sándor Ferenc
84 kg: 1. Kovács Imre
+94 kg: 2. Vass Csaba
Nők:
55 kg: 2. Gazdagné Pintér Anett

Kapcsolódó Cikkek