2020. április 07., kedd
Herman

Extra

Veszélyes szülés: ferde fekvésű volt Voksán Virág babája

Háromezer grammal, 51 centivel született Voksán Virág kisfia, Bence. A DJ először a Lokálnak mesélt boldogságáról és arról, hogy szülés közben sajnos komplikáció lépett fel, ferde fekvésű volt a pici, ami indokolttá tette a császármetszést. 

A haránt- és ferde fekvés csupán a várandósságok fél százalékában fordul elő. Ilyenkor a baba gerince és a mama gerince által bezárt szög kisebb 90 foknál, azaz ebben az esetben sem a fej, sem a popsi nem fekszik a méhszájon, hanem inkább az egyik váll, kar esetleg a magzat törzsének más része.

Virág nyolc napja adott életet kisfiának, Bencének fotó: Facebook

– Nagyon megijedtünk, amikor kiderült, hogy ferde fekvésű a baba. Egyértelmű volt, hogy a tervekkel ellentétben nem szülhetem meg természetes módon a kicsit, mert veszélyeztette volna az egészségét – kezdte a Lokálnak Voksán Virág.


– Már egyáltalán nem érdekelt, hogyan születik meg, csak az, hogy ne legyen semmi baja. Hála istennek végül minden rendben ment, teljesen egészséges a fiam, ami a legfontosabb – magyarázta a DJ, aki nyolc nappal ezelőtt adott életet kisfiának, Bencének.
– Hogy milyen az anyaság? Egyszerre felemelő és nagyon furcsa. Vannak bennem kétes érzések. Abban a pillanatban, hogy megszületik a gyereked, a hatalmas boldogság mellett azonnal elkezded félteni, rengeteg a kétely benned, és azon agyalsz, hogy vajon mindent jól csinálsz-e és jó anyukája leszel-e. Teljesen más állapot, és én nem akarok erről hazudni senkinek, mert valójában nem minden olyan varázslatos, ahogy azt sokszor próbálják elhitetni. Szombaton jöttünk haza a kórházból, és Bence az első éjjel majdnem öt órán keresztül sírt, azóta sem tudjuk, hogy miért. De egyébként csodálatos baba, és nagyon nyugodt. Sajnos arról is kevés szó esik, hogy a szoptatás ennyire nehéz, komplex dolog, meg kell tanulnia nemcsak a babának, de az anyának is. Van olyan, akinek a terhesség közben megjön a teje, míg másnak sohasem. Nekem pár napja van tejem. Egyelőre nincs elég, de mindent megteszek, hogy egyre több legyen, mert nem szeretném tápszerrel etetni a picit – tette hozzá Virág, aki azt sem tagadja, hogy  vannak kisebb nehézségek, de ennek ellenére élete legcsodálatosabb időszakát éli. Párja végig mellette volt a szülőszobán és támogatta őt.
– Annyira erős bennem a szeretet, hogy nehéz szavakba önteni. A kisfiammal és a párommal minden olyan kerek lett.

Kapcsolódó Cikkek