EUR: 319,94 Ft
CHF: 280,45 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Veszprém

Veszprém polgármestere az idősekre is odafigyel

Az idősek világnapját ünnepelte szerda délelőtt a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete a megyei könyvtárban, ahol Porga Gyula Idősbarát Polgármester díjat vehetett át.

Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke kiemelte: fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk az idős emberek problémáira, hiszen a világban egyre növekszik a számuk.


Társadalmi vitát szorgalmaz Demeter Ferenc (fotó: Domján Attila)

Meglátása szerint a kormány által említett idősügyi stratégia részleteit érdemes lenne társadalmi vitára is bocsátani, hogy valós kép alapján tudjanak tervezni, és így fejlődhessen tovább az ország. Az elnök felidézte: a mai idősebb generációnak nem volt könnyű sorsa, hiszen a nagy világégések megpecsételték a gyerekkorukat, később, felnőttkorukban szinte mindent elölről kellett kezdeniük.

Szerencsére Veszprémben, illetve a megyében erős hátország épült ki az idősebb generáció mögé, s mindig számíthatnak a polgármester támogatására. A közgyűlés ezért is hozta létre az Idősbarát Polgármester elismerést, amellyel ezúttal Porga Gyulának mondtak köszönetet a jelenlévők.

Idősbarát polgármester díjat vehetett át Porga Gyula (fotó: Domján Attila)

Az egyesület szerint a városvezetőnek meghatározó szerepe van abban, hogy biztonságos és tervezhető legyen az idősszervezetek működése, hogy rendezvényeikkel megjelenhessek a Veszprém Agórában, a megyei könyvtárban és a művelődési házban.

Porga az elismerést megköszönve úgy fogalmazott, hogy a sikerhez nem egy ember kell, hanem egy egész csapat, így mindez az eredmény a nyugdíjasszervezetek, segítő intézmények és az emberek érdeme is.

Kapcsolódó Cikkek