EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Vietnam 2020-ban rendezne először Forma-1-es futamot

Sajtóértesülések szerint megállapodás született a Forma-1-es világbajnokságot irányító Liberty Media képviselői és Vietnam között arról, hogy 2020-ban Hanoiban is rendeznek majd versenyhétvégét.

A motorsport.com brit szaklap hétfőn arról számolt be, hogy a versenypálya Hanoitól 12 kilométerre nyugatra helyezkedne el, és nagy része már meglévő aszfalton futna.


Charlie Whiting, a Forma-1 versenyigazgatója azt mondta, a boxutcát még ki kellene alakítani, de az építkezés tervezése jól halad.

“Korábbi tapasztalataink alapján nem jelenthet problémát, hogy 2020-ban Vietnamban is legyen futam” – jelentette ki Whiting.

A hivatalos bejelentésre novemberben kerülhet sor, Vietnam pedig a naptár első új helyszíne lenne azóta, amióta a Liberty Media vezeti a Forma-1-et.

Az F1-es világbajnokság az idén és jövőre is 21 állomásból áll.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.