EUR: 344,72 Ft
CHF: 319,62 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Sport

Világbajnok az első magyar egyetemi cheerleading-válogatott

A lengyelországi Lodzban rendezték meg az első Cheerleading Egyetemi Világbajnokságot, ahol Magyarország Small Coed Elite divízióban világbajnok lett, Pom Dance Double-ben pedig a 7. helyen végzett.

A magyar válogatott világbajnoki aranyérmet nyert Small Coed Elite divízióban, azaz a 20 fős vegyescsapat kategóriában, a Pom Dance Double-ben induló Rózsás Patrícia, Balogh Patrícia kettős pedig hetedik lett. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség beszámolója szerint egy intenzív szeptemberi felkészülést követően, október 3-án utazott a csapat a lengyelországi Lodz városába. Első körben, a nulladik napon, szabadedzések sora várt a csapatra.


Az első versenynapon a Double Dance magyar párosért (Rózsás Patrícia (ELTE) – Balogh Patrícia (BCE)) szoríthattak a magyar szurkolók. A színpadra lépés előtti izgatott pillanatokat követően egy fergeteges koreográfia következett, amivel a lányok lenyűgözték mind a közönséget, mind pedig a pontozókat. Egy igen népes mezőnyből az előkelő hetedik helyre rangsorolták őket az elődöntőben. Az első három helyen jelenlegi világbajnokok és címvédő országok foglaltak helyet, azaz sorrendben: Egyesült Államok, Japán és Oroszország.

Nagyszerűen szerepelt a magyar válogatott

A 20 fős vegyescsapat hihetetlen energiákat szabadított fel, és bár apróbb hibákkal, de kiváló gyakorlattal robbantak be a mezőnybe, melyet rendkívül előkelő pontszámmal jutalmazott a bírói panel. A fináléban aztán a csapat megmutatta igazi erejét, hiszen a bemelegítést következtében az egyik versenyző kézsérülést szenvedett, mely nehezítette ugyan versenyüket, de szerencsére mindez nem látszódott, hiszen egy szinte hibátlan versenygyakorlatot mutattak be, mellyel világbajnokok lettek kategóriájukban.


A Cheerleading EVB-n két egyetemi sportegyesületből, összesen öt felsőoktatási intézmény sportolói alkották a huszonöt fős delegációt. A delegáció vezetője Dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, és megfigyelő státuszban a küldöttség tagja Szentkirályi-Szász Krisztina a MEFS ügyvezető igazgatója érkezett a vb helyszínére, tapasztalatokat gyűjtve a 2024-ben Debrecen-Miskolc vonatkozásában megrendezendő Európai Egyetemi Játékok rendezéséhez. A küldöttség szakmai vezetője Kovácsik Rita és Miklós Mátyás volt.

A válogatott keret tagjai:

Freestyle Double: Rózsás Patrícia – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Balogh Patrícia – Budapesti Corvinus Egyetem

Coed Team L5:
Andicsku Ivett – Eötvös Loránd Tudományegyetem
Balogh Patrícia – Budapesti Corvinus Egyetem
Busai András – Semmelweis Egyetem
Fáki Eszter – Semmelweis Egyetem
Gerlei Anna – Budapesti Műszaki Egyetem
Hock Gergő – Eötvös Loránd Tudományegyetem
Hoffmann Noémi – Budapesti Corvinus Egyetem
Kancsár Enikő – Eötvös Loránd Tudományegyetem
Lőrinczy-Nagy Emerencia – Eötvös Loránd Tudományegyetem
Maurer Kata – Semmelweis Egyetem
Márton István – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapesti Műszaki Egyetem
Molnár Szilvia – Budapesti Corvinus Egyetem
Ripszám Emese – Semmelweis Egyetem
Selmeczi Franciska – Semmelweis Egyetem
Sipos Réka – Semmelweis Egyetem
Skornyák Dóra – Óbudai Egyetem
Springer Csenge – Semmelweis Egyetem
Szabó Hanna Mária – Eötvös Loránd Tudományegyetem
Szabó Kristóf – Budapesti Corvinus Egyetem
Szolnay Ádám Hunor – Semmelweis Egyetem
Szurovcsák Cintia – Budapesti Corvinus Egyetem
Szűcs Zsófia – Eötvös Loránd Tudományegyetem

Kapcsolódó Cikkek