EUR: 322,77 Ft
CHF: 283,60 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Sopron

Világjáró kórusbérlet

A soproni Kórus Spontánusz izgalmas koncertkínálattal indítja útjára történetének első saját bérletsorozatát a 2018/2019-es évadban. A három hangversenyre szóló bérlettel zenei világutazásra invitálják a közönséget.
A Kórus Spontánusz világ körüli útjának első állomása nem más, mint Amerika. Amerikai Egyesült Dallamok elnevezésű koncertjükön november utolsó vasárnapján észak-amerikai kortárs kórusmuzsikával ismertetik meg a Szent Margit-templomba látogatókat. Többek között olyan ma élő, közkedvelt és világhírű zeneszerzők művei szólalnak meg, mint Eric Whitacre, Ola Gjeilo, Jake Runestad vagy William Hawley.
Jövő márciusban Afrikába, valamint a Karib-szigetekre repíti el közönségét a Spontánusz: a Strokes ütőegyüttes és városi középiskolás kórusok közreműködésével afrikai-karibi dallamokkal teremt farsangi hangulatot a vegyes kar a GYIK Rendezvényházban. Az ez idő tájt hagyományosnak mondható Fantasy-koncertek méltó utódjaként debütál majd a Farsangi Funk elnevezésű koncert.
Útja vége felé hazai vizekre evez a társaság, hiszen a harmadik s egyben utolsó állomás Európa. A kórus júniusi, Eu(ro)fória című koncertje egészen különlegesnek ígérkezik: a budapesti Vass Lajos Kamarakórus vendégszereplésével olyan európai kórusművek csendülnek fel a Szent Imre-templomban, amelyek két kórusra íródtak. A Vass Lajos Kamarakórus és a Kórus Spontánusz életében közös pont a karvezető személye – mindkét kórus élén Kocsis-Holper Zoltánt, a Nemzeti Énekkar másodkarnagyát köszönthetjük – ami garancia az összehangolt, minőségi együtt muzsikálásra.
A bérletek már kaphatók a Cédrus Könyvesboltban és a GYIK Rendezvényházban, megvásárlásukkal a Kórus Spontánusz Egyesületet támogatják.

A Kórus Spontánusz először szervez bérletet
Fotó: Remport Richárd

A Kórus Spontánuszról
Kórus Spontánusz 2001-ben alakult abból a célból, hogy karácsony közeledtével utcai énekléssel örvendeztesse meg a járókelőket. Ebből a baráti kezdeményezésből egy immár tizenöt éve működő együttessé nőtte ki magát, amely 2005-ben egyesületi formát is öltött. A kórust a kezdetektől Kocsis-Holper Zoltán vezeti.

A Világjáró kórusbérlet programja

Amerikai Egyesült Dallamok
November 25. 15 óra, Szent Margit-templom

Farsangi Funk a Strokes ütőegyüttessel
Karibi és afrikai dallamok
2019. március 3. 15 óra, GYIK Rendezvényház

Eu(ro)fória
Európai kórusmuzsika két kórusra és közönségre
2019. június 23. 15 óra, Szent Imre-templom

Népszerűek szoktak lenni hangversenyeik
Fotó: Kórus Spontánusz

Kapcsolódó Cikkek