EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,06 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Hódmezővásárhely

Visszafordulni a természet felé

Október 7-én Hódmezővásárhelyen megnyitották a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlatot. Régi hagyomány, hogy akiknek az alkotásait itt kiállítják, délután kilátogatnak Mártélyra, az alkotóházba. 

Ilyenkor a művészek egymás körében, baráti társaságként beszélgetnek, megvitatják a hódmezővásárhelyi művészeti életet. A rendezvényt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki kiemelte, hogy jelenleg is egy ipari forradalom zajlik, és sokan teljesen a gépekre hagyatkoznak ahelyett, hogy a természetből merítenének erőt.

Mártélyon gyűltek össze a művészek.

Az eseményen Mártélyon felavatták Csete Ildikó Magyar Örökség díjas textilművész és Csete György nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas okleveles építészmérnök emléktábláját.

Csete Ildikó és Csete György művészházaspárra is megemlékeztek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.