EUR: 330,93 Ft
CHF: 302,37 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Hódmezővásárhely

Visszafordulni a természet felé

Október 7-én Hódmezővásárhelyen megnyitották a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlatot. Régi hagyomány, hogy akiknek az alkotásait itt kiállítják, délután kilátogatnak Mártélyra, az alkotóházba. 

Ilyenkor a művészek egymás körében, baráti társaságként beszélgetnek, megvitatják a hódmezővásárhelyi művészeti életet. A rendezvényt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki kiemelte, hogy jelenleg is egy ipari forradalom zajlik, és sokan teljesen a gépekre hagyatkoznak ahelyett, hogy a természetből merítenének erőt.

Mártélyon gyűltek össze a művészek.

Az eseményen Mártélyon felavatták Csete Ildikó Magyar Örökség díjas textilművész és Csete György nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas okleveles építészmérnök emléktábláját.

Csete Ildikó és Csete György művészházaspárra is megemlékeztek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.