2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Sport

Visszatér a jól bevált spanyol útra a Veszprém

Három héten belül, három komoly csapattal mérkőzött, illetve mérkőzik a Telekom Veszprém férfikézilabda-csapata. Ez persze megszokott a Bajnokok Ligája-sorozatban, ám az már kevésbé, hogy mindhárom meccsen más edző dirigált.

Fotó: Facebook

Mint ismert, a szövetségi kapitányként is alkalmazott Ljubomir Vranjes és a klub útjai elváltak a Barcelona és a Szkopje elleni verség után, így Bresztben megbízott edzőként Gulyás István ült a veszprémi kispadon, holnap este azonban már a néhány napja kinevezett spanyol mester, David Davis dirigál Montpellier-ben.


– A vendéglátóink egyelőre pont nélkül állnak, de ők a címvédők, kellő tisztelettel kell pályára lépni ellenük – nyilatkozta Davis, és hozzátette, hogy a franciák mestere, Patrice Canayer 1994 óta áll a csapat élén, ez is óvatosságra kell, hogy intse a veszprémieket. – Ha egy ilyen sorozatban szeretnél eredményes lenni, akkor főleg a hazai találkozókat kell megnyerned, ezért a Montpellier az esélyesebb.

A veszprémiek motorja, a 37 éves Nagy László is játszott némi szerepet az új mester szerződtetésében. Annál is inkább, mert kimondva, kimondtatlanul a Carlos Ortega és Xavi Sabaté által meghonosított eredményes, spanyolos kézilabdát szeretnék visszahozni, így kikérték a tizenkét évig Barcelonában játszó magyar válogatott átlövő véleményét is.


MTI Fotó: Bodnár Boglárka

 

– Természetesen akadtak jelöltek, és persze önjelöltek is, a menedzsereknek ilyenkor be szokott indulni a fantáziája – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Nagy László. – Ha a szegedi férfi, és a győri női csapatra, vagy úgy általában az európai kézilabda edzőkre gondolunk, aligha lehet rossz irányról beszélni, legkevésbé pedig vakvágányról. Az elmúlt évek kimagasló klubsikerei mögött többségében spanyol mesterek munkája és tudása áll. Davidot ellenfélként még barcelonai éveimből ismerem, akkor még a Ciudad Realban, majd az Atlético Madridban játszott, és később klub- és válogatott edzőként is sikeres volt. Ugyanez érvényes a Veszprémhez kötődő Carlos Pérezre, akinek a sportolói és sportszakmai kvalitásai megkérdőjelezhetetlenek, ezért David és Charlie jól kiegészítik majd egymást, már csak azért is, mert egy nyelvet beszélnek. Mindenki változást vár, méghozzá a lehető leggyorsabban. Egy biztos, nehéz meccs lesz, hiszen a francia gárda az életéért harcoló sértett vadként vár ránk. Számunkra a kiutat, számukra a menekülést jelenti a győzelem.

A BL A jelű halálcsoportjában szereplő Veszprém – egyelőre – 2-2 győzelemmel, illetve vereséggel a 6. helyen áll a nyolc csapat közül. Az élmezőny négy forduló után: 1. Szkopje 8 pont, 2. Barcelona 6, 3. Neckar 6, 4. Kielce 6, 5. Breszt 4.

Kapcsolódó Cikkek