EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Extra

Viszkis: Anyámmal találkozunk a pokolban

A Viszkis, azaz Ambrus Attila hamarosan édesapa lesz, de az egykori bankrabló eldöntötte, hogy a rokonainak nem mutatja meg a picit. Édesanyjában nagyot csalódott, többet nem akarja látni, úgy érzi, maximum találkoznak majd a pokolban. 

Pár hónap múlva, a jövő év elején, 51 évesen apa lesz a Viszkis, azaz Ambrus Attila. Az egykori bankrabló 13 évet ült börtönben, és nem is vehetett volna nagyobb fordulatot az élete. Szabadulása után keramikus lett, és megismerkedett a nála 18 évvel fiatalabb Rékával, akivel három évvel ezelőtt örök hűséget esküdtek egymásnak. Nemrég kiderült, hogy lombikprogram segítségével végre szülők lehetnek.


Ambrus Attila Fotó: Cser Dániel

– Igyekszem jó apa lenni, de azt hiszem, majd csak később derül ki, hogy sikerült-e. Ha a gyerekem 75 éves koromban is rám nyitja az ajtót, akkor valószínűleg jó szülő voltam. Azt már most tudom, hogy másképp csinálom majd, mint annak idején az én szüleim. Nem fogom őt bántani, és szeretnék következetes lenni. Törekszem arra, hogy a tükör, amit lát, tiszta legyen – magyarázta Ambrus, aki  Erdélyben, Csíkszentlélekben született, és mindössze másfél éves volt, amikor édesanyja elhagyta, akinek azóta tíz férje volt. Az édesapja pedig folyton verte, megmondta Attilának kilencéves korában, hogy „a börtönben fog megrohadni”. Az egykori bankrablót pont akkor ítélték el, amikor az édesapja meghalt, de már tíz éve nem álltak szóba egymással. Ugyanakkor Ambrus Attila nem szeretné, ha bárki is azt hinné, hogy nehéz gyermekkorára akarja kenni, hogy bűnöző lett, ez egyértelműen az ő felelőssége és az ő döntése volt. Édesanyjával az évek alatt próbálta helyrehozni a kapcsolatát, de az asszony három éve olyat tett, amit Ambrus sosem fog megbocsátani.
– Szerettem volna, ha ő kísér az oltárhoz az esküvőmön, de egyszerűen nem jött el, ezzel lehúztam őt a térképről. Mindent megbocsátottam neki, de ezt már nem tudom. Egy szektának a tagja… én elfogadok minden vallást, de az én hitemet nem fogadja el. Azt megígértem az anyámnak, hogy ha a gyerekem látni akarja őt, akkor el fogom vinni hozzá. De nem azért, mert én akarom, hanem mert a gyerekem akarja. A magam részéről az anyámat az életben többet nem kívánom látni, maximum találkozunk a pokolban. A rokonoknak sem fogom megmutatni a picit, az én családomból senkinek. Őket szintén lehúztam a térképről, ugyanis nem kevés pénzt hazavittem annak idején, és gyakorlatilag lesz*rták a fejem, amikor a sitten ültem. Ők sem léteznek, a feleségem családja azonban biztos hátteret jelent.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek