2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Volner: Nem adom a nevem elvtelenségekhez

A Jobbik frakciójából kizárt Volner János beszélt a Figyelőnek a pártban zajló kétes folyamatokról, s arról, hogy nem ő lesz az utolsó, akit erővel távolítanak el a pártból.


A politikus a Figyelőnek elmondta, az egykor radikális párt tévúton jár: a vezetőség a tagság tudta nélkül próbált a balliberális oldal felé fordulni, Vona Gábor pedig egymaga találta ki az irányvonalat. Volner hozzátette: az egykori vezető utasításait követi Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke. A néppártosodási kampánnyal kapcsolatban megjegyezte: az ötlet nem volt elvetendő, de a kivitelezés teljesen elcsúszott.


A Figyelő birtokába jutott egy belső levelezés, amelyben Szávay István azt írja, hogy nem tud részt venni egy eseményen, mert „injekciózásra” kell mennie. Az injekciózás „azt jelenti, hogy valami őrültséget kell elviselnie a kollégáknak, vagy valami demagóg baromsághoz kell, hogy asszisztáljon” – fogalmazott Volner János. A belső levelezés szerint Szávay István egy Trianonnal kapcsolatos esemény kapcsán ment „injekciózni”. Az ügyben a Figyelő megkereste Szávay Istvánt is, következő lapszámában folytatja az ügyet a hetilap.

A Volner Jánossal készített interjút a Figyelő október 11-én megjelent számában olvashatják.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.