2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Belföld

Volner: Nem adom a nevem elvtelenségekhez

A Jobbik frakciójából kizárt Volner János beszélt a Figyelőnek a pártban zajló kétes folyamatokról, s arról, hogy nem ő lesz az utolsó, akit erővel távolítanak el a pártból.


A politikus a Figyelőnek elmondta, az egykor radikális párt tévúton jár: a vezetőség a tagság tudta nélkül próbált a balliberális oldal felé fordulni, Vona Gábor pedig egymaga találta ki az irányvonalat. Volner hozzátette: az egykori vezető utasításait követi Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke. A néppártosodási kampánnyal kapcsolatban megjegyezte: az ötlet nem volt elvetendő, de a kivitelezés teljesen elcsúszott.


A Figyelő birtokába jutott egy belső levelezés, amelyben Szávay István azt írja, hogy nem tud részt venni egy eseményen, mert „injekciózásra” kell mennie. Az injekciózás „azt jelenti, hogy valami őrültséget kell elviselnie a kollégáknak, vagy valami demagóg baromsághoz kell, hogy asszisztáljon” – fogalmazott Volner János. A belső levelezés szerint Szávay István egy Trianonnal kapcsolatos esemény kapcsán ment „injekciózni”. Az ügyben a Figyelő megkereste Szávay Istvánt is, következő lapszámában folytatja az ügyet a hetilap.

A Volner Jánossal készített interjút a Figyelő október 11-én megjelent számában olvashatják.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.