2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Volner Sneidernek: Ne hajtsd tovább a hülyeségrollert!

Teljes a káosz és a széthúzás a Jobbikban. De ez már senkinek sem lehet újdonság, a Vona Gábor fémjelezte reformáció óta zuhanórepülés jellemzi a pártot, Toroczkai és Dúró kilépése után Volner Jánost zárták ki péntek este, őt két újabb képviselőtársa követte. Volner János most Facebook oldalán üzent Sneider Tamásnak, a Jobbik elnökének.

Volner már kizárása után pénteken jelezte, nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát. “Apáti István és Fülöp Erik nevében is mondhatom, a mandátumainkat megtartjuk, és továbbra is a nemzet ügyét fogjuk velük szolgálni” – fogalmazott. Volnert – 17 támogató, négy ellenző és három tartózkodó voks mellett – pénteken késő este zárta ki soraiból a Jobbik-frakció.


Sneider Tamás vasárnap esett neki a kizárt elnökségi tagnak: “Volner János most pontosan úgy játssza a „skizofrén tudatlant”, mint tette azt már az elmúlt hónapokban, amikor egy-egy lépéséért számon kérték.Ki kell mondanunk a tényt: nem mond igazat – indította vasárnapi vitaindítóját Sneider Tamás közösségi oldalán.

A Jobbik elnöke elárulta, hogy az öt óra hosszat tartó frakcióülésen rengeteg kérdést intéztek Volnerhez, aki előadta saját álláspontját, kritikáit és lépésének okait. Ez nem annyira nyerte el Sneider tetszését, mert egy meg nem nevezett politikus mögé bújva a következő, a Jobbik alelnökéhez intézett kérdést ismertette: “János! Miért hazudsz ilyen gátlástalanul a képviselőtársaid szemébe!? Ki kérte és mit adott neked ezért cserébe…!?”


A Jobbik vezetője felszólította továbbá a a Volnerral együtt a képviselőcsoportból távozó Apáti Istvánt, és a pártból is kilépő Fülöp Eriket, hogy adják vissza mandátumukat.

Volner János nem hagyta szó nélkül az elnök szavait, kemény üzeneteket fogalmazott meg Sneidernek: “Kedves Sneider Tamás, arra kérlek, ne hajtsd tovább a hülyeségrollert, már így is gyorsan száguld…

 • Elárulta, hogy nem fér hozzá a jobbikos Gmail-fiókjához, mert Szabó Gábor pártigazgató letiltotta azt. “Bele akartok olvasni? Nincsenek titkaim, de az durva lenne.” – tette fel a kérdést barátilag a politikus.
 • “Ha kéred, szívesen bizonyítom is, hogy meggyőződhessünk arról, ki is hazudik valójában és ki vezeti félre azokat a tisztességes embereket, akik még a Jobbikban maradtak.” – ajánlotta fel készségesen szolgálatait párttársának Volner János. A segítségét annak kapcsán ajánlotta fel, hogy Soros György emberei segítették-e a Jobbik vezetőit “a baloldalhoz való közeledésben és a nemzetközi kapcsolatteremtésben egyaránt.”
 • “Arra kérlek, vess véget ennek a nyilvános üzengetésnek, amibe most belekezdtél” – vezette fel a következő üzenetét a politikus, majd elegánsan kiemelte, hogy ha Sneider hazugsággal fogja vádolni, akkor arra kénytelen lesz válaszolni. “De ez egyikünknek sem jó.” – tette világossá, mi a helyzet kettőjük viszonyában.

Volner humorosan szóba hozta, hogy Sneider tegnap azt sugallta, hogy tizennyolc tagtársuk e-mail fiókját feltörte levelének kiszivárgásával egyidőben. “Mintha talán én lettem volna a feltörő.”– tette hozzá mosolyogva a politikus, aki elárulta, hogy a párt jelenlegi irányvonalával elégedetlen jobbikosok “tömegével” keresték meg az elmúlt időszakban.

A Jobbik alelnökét a történtek hatására kizárták a frakcióból, Apáti István, és Fülöp Erik távozott vele a képviselőcsoportból. A döntést követő sajtótájékoztatón Jakab Péter jobbikos szóvivő kiemelte, hogy etikai eljárást indítottak  Volner ellen. A mai nap után a politikusnak nem nőttek az esélyei, már ami, a Jobbikban való maradását illeti.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

  Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

  Károkat okoz az erős szél Magyarország északkeleti részén, főként kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

 • Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

  Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

  Szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak a célra – jelentette be a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.